Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt

Ik heb het al vaak geschreven: ik ben dol op maaltijdsalades. Maar als het buiten koud is, eet ik toch liever iets warms. Deze warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt is een roerbak van onder andere zoete aardappel, spinazie en linzen. De warme salade wordt geserveerd met een lekker frisse dressing van yoghurt en munt. Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; mediterraan; spinazie; munt; zoete aardappel; linzen

Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt maken

Deze maaltijdsalade is erg eenvoudig om te maken en staat in ongeveer 25 minuten op tafel. Eerst maak je de munt-yoghurt zodat de smaken nog even goed kunnen intrekken. Daarna stoof je de zoete aardappel, linzen en spinazie. Tot slot hoef je alleen nog maar de groenten op een bord te scheppen en de saus er overheen te scheppen. De warme groenten en de frisse munt-yoghurt zijn een bijzondere en erg lekkere combinatie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 495 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 65 gram
Vet per portie: ca. 10 gram
Eiwit per portie: ca. 32 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt

Deze warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt is een roerbak van onder andere zoete aardappel, spinazie en linzen. De warme salade wordt geserveerd met een lekker frisse dressing van yoghurt en munt.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword linzen, munt, spinazie, zoete aardappel
Bereidingstijd 25 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 495 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram spinazie gewassen
  • 150 gram Turkse of Griekse yoghurt
  • eetlepel citroensap
  • 1 doosje munt (à 15 gram) alleen de blaadjes
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zonder de zaadjes, fijngesneden
  • 500 gram zoete aardappel geschild, in blokjes
  • 1 dl kruidenbouillon van tablet
  • 2 blikken linzen (à 425 gram) uitgelekt

Bereiden

  1. Pureer de yoghurt, een ½  eetlepel citroensap en de munt ± 30 seconden in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Zet de saus ± 15 minuten weg zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook en peper zachtjes ± 3 minuten. Voeg de zoete aardappel toe en roerbak deze kort mee. Voeg de bouillon toe en stoof de zoete aardappel in ± 5 minuten zachtjes beetgaar. Schep de linzen erdoor en warm ze goed door. Schep de rest van het citroensap erdoor en voeg de spinazie (eventueel in delen) toe en warm mee tot de blaadjes geslonken zijn.
  3. Breng op smaak met royaal peper en zout en serveer met de munt yoghurt.

Notities

TIP: de rode peper kan vervangen worden door 1 theelepel sambal 

Het recept voor deze warme maaltijdsalade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *