Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade

Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade is een heerlijk mediterraan gerecht boordevol smaak. Vooral de bonensalade is erg lekker met een combinatie van zoet, zuur en pittig. Ik maak de bonensalade ook vaak klaar bij andere gerechten.Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; mediterraan; vis; witvis; kabeljauw; tomaten; tomaat; spek; witte bonen; bonen; kappertjes

Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade maken

In dit recept wordt witvis gebruikt. Ik gebruik zelf vaak kabeljauw. Ook met zeeduivel is dit gerecht erg lekker. De vis, spek en tomaten worden even aangebakken in een koekenpan en dan verder gegaard in de oven.

Terwijl de vis in de oven staat bereid je de bonensalade. De witte bonen worden op smaak gebracht met knoflook, sjalot, kappertjes, sambal, peterselie en citroen. De salade barst van de smaak en combineert erg goed met de redelijk neutrale smaken van de vis.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 435 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 40 gram
Vet per portie: ca. 10 gram
Eiwit per portie: ca. 47 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met vis

Het voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Iets waar ik helemaal geen moeite mee heb, want er zijn zoveel lekkere dingen te maken met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis.

Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade

Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade is een heerlijk mediterraan gerecht boordevol smaak. Vooral de bonensalade is erg lekker met een combinatie van zoet, zuur en pittig.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword kabeljauw, kappertjes, kerstomaten, pancetta, witte bonen
Bereidingstijd 45 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 435 kcal

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 100 gram pancetta of spek in blokjes
  • 4 dikke stukken witvisfilets à 150 g bv. kabeljauw of zeeduivel
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 sjalotjes in ringen
  • eetlepels kappertjes fijngehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 blik witte bonen à 800 g afgespoeld en uitgelekt
  • 1 grote bos bladpeterselie gehakt
  • geraspte schil en sap van 1 citroen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit 40 ml olie in een ovenvaste braadpan (of in een braadslee) op hoog vuur. Bak de pancetta of het spek 1 minuut tot het bruin kleurt. Voeg de vis toe en bak 2 minuut met de velkant onder tot het vel goudbruin is. Voeg de tomaatjes toe en schep goed door elkaar zodat de tomaatjes rondom met olie zijn bedekt. Neem de pan van het vuur, breng op smaak met veel peper en bak 10 minuten in de oven tot de vis gaar is en de tomaten zacht zijn.

  3. Verhit intussen de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kappertjes en sambal toe en bak 1 minuut. Voeg de bonen toe en warm ze 1-2 minuten mee. Schep de peterselie, citroenrasp en -sap en een snufje zout erdoor.

  4. Verdeel de vis over 4 borden en schep de pancetta, de sappen uit de pan en geroosterde tomaten erbij. Serveer met de bonensalade.

Het recept voor deze vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade komt uit het tijdschrift Delicious. In verband met de auteursrechten neem ik alleen recepten over die ook elders op internet te vinden zijn. Dit recept heb ik ook gevonden in een AH kookschrift

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *