Vis in parmaham op gestoofde zuurkool

Het lijkt misschien een wonderlijke combinatie, maar vis en zuurkool combineren erg goed met elkaar. Op mijn website staat bijvoorbeeld al een heerlijk recept van zuurkool met zalm en reuzenbonen. En ook dit recept van vis in parmaham op gestoofde zuurkool is een erg lekkere combinatie.

Vis in parmaham op gestoofde zuurkool; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; vis; kabeljauw; witvis; parmaham; pangasiusfilet; pangasius; kabeljauwfilet; salie; zuurkool; peterselie; mosterd

Vis in parmaham op gestoofde zuurkool maken

Voor dit gerecht wordt de zuurkool ongeveer 25 minuten zachtjes gestoofd met wat jeneverbessen en gebakken ui. Ondertussen maak je de vis klaar. Hiervoor beleg je een witvis (pangasiusfilet, kabeljauw of een andere witvis) met wat blaadjes salie en dit rol je in parmaham. Tijdens het bakken wordt de vis door de parmaham beschermd en blijft zo heerlijk mals. De salie geeft er een lekker kruidige smaak aan.

De vis in parmaham op gestoofde zuurkool wordt geserveerd met een mosterdsaus, die een lekker pittige smaak aan het gerecht geeft.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze vis in parmaham op gestoofde zuurkool afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Mosterd

De mosterd in de saus bij deze vis in parmaham op gestoofde zuurkool geeft een lekkere pittigheid aan het gerecht. Gebruik een lekker pittige mosterd voor dit gerecht. Ik heb een grove Zaanse mosterd gebruikt.

Zuurkool

Zuurkool wordt gemaakt door fijngesneden witte kool en zout te laten fermenteren. De witte kool en het zout worden in een vat gedaan, samengeperst en luchtdicht bewaard. Door het fermenteren krijgt de witte kool na enkele weken een zure smaak. Soms wordt er wijn toegevoegd, dan ontstaat wijnzuurkool. Wijnzuurkool is minder zuur dan gewone zuurkool. Ook kunnen kruiden worden toegevoegd voor de verzuring begint, dit noemt men kruidenzuurkool.

Kijk HIER voor meer recepten met zuurkool op deze website.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Vis in parmaham op gestoofde zuurkool

Het lijkt misschien een wonderlijke combinatie, maar vis en zuurkool combineren erg goed met elkaar. Deze vis in parmaham op gestoofde zuurkool is een erg lekkere combinatie.

  • 50 gram boter of margarine
  • 1 kleine ui (in dunne halve ringen)
  • 350 gram wijnzuurkool
  • 3 jeneverbessen (gekneusd)
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ dl slagroom
  • 600-800 gram pangasiusfilet (of een andere stevige witvisfilet)
  • zout
  • zwarte peper
  • enkele verse salieblaadjes
  • 100 gram parmaham (in dunne plakken)
  • 2 tl mosterd
  • verse platte peterselie (grof gesneden)
  1. Smelt de helft van de boter en bak de ui hierin zachtjes in ± 5 minuten glazig. Voeg de zuurkool en jeneverbessen toe. Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool zachtjes in 20-25 minuten gaar.

  2. Kook de fond in met witte wijn en room tot ca. 1,5 dl.
  3. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Leg een salieblaadje op de visfilets en omwikkel de filet met parmaham. Steek dit eventueel vast met een cocktailprikker. Smelt de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visfilets ± 5 aan elke kant. Neem ze uit de pan en houd warm.
  4. Schenk de ingekookte saus bij het bakvet, roer de aanbaksels los. Schenk de saus door een zeef terug in de sauspan, roer de mosterd erdoor en breng de saus aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de zuurkool over de borden. Schik de visfilets erop en schep de saus eromheen. Strooi er peterselie over.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.