Venkelsalade met kerstomaatjes

Deze venkelsalade met kerstomaatjes is een heerlijk bijgerecht. Ik maak deze salade regelmatig klaar bij een lekker stukje gebakken vis, maar ook bij varkensvlees of lamsvlees komt dit bijgerecht prima tot zijn recht.Venkelsalade met kerstomaatjes; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; venkel; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; mayonaise; mosterd

Venkelsalade met kerstomaatjes maken

In dit recept worden stukjes venkel even geblancheerd en dan gemengd met kerstomaatjes en een lekkere romige dressing op basis van mayonaise.

Ik heb de dressing uit het oorspronkelijke recept iets aangepast en wat pittiger gemaakt door er wat mosterdsaus aan toe te voegen. En omdat ik toevallig nog peterselie over had, heb ik deze aan de venkelsalade toegevoegd. Dat geeft een lekker extra smaakje, maar ook zonder peterselie is deze venkelsalade met kerstomaatjes erg lekker.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze venkelsalade met kerstomaatjes afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 185 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 10 gram
Vet per portie: ca. 15 gram
Eiwit per portie: ca. 3 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bijgerechten

Kijk HIER voor meer recepten van bijgerechten op deze website.

Venkelsalade met kerstomaatjes

Deze venkelsalade met kerstomaatjes is een heerlijk bijgerecht. Ik maak deze salade regelmatig klaar bij een lekker stukje gebakken vis, maar ook bij varkensvlees of lamsvlees komt dit bijgerecht prima tot zijn recht.

Menugang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword kerstomaten, venkel
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 185 kcal

Ingrediënten

  • 1 venkelknol in stukjes
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel mosterdsaus
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Kook de venkel 5 minuten in weinig water met zout. Giet de venkel af en laat iets afkoelen.
  2. Roer de mayonaise los met het citroensap en de mosterdsaus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de venkel en tomaat door de dressing.

Notities

TIP: voeg eventueel nog wat fijngesneden peterselie aan de salade toe

Lekker bij: gebakken vis, lamsvlees en varkensvlees

 

Dit recept voor venkelsalade met kerstomaatjes heb ik gevonden op de website Okoko.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *