Vegetarische salade Niçoise

Een vegetarische salade Niçoise bestaat eigenlijk niet, want officieel wordt een salade Niçoise met tonijn geserveerd. Maar deze vegetarische variant heeft wel alle smaken van die heerlijke Zuid-Franse salade. Deze maaltijdsalade is een lekkere en goed gevulde salade. Prima voor een zomeravond.Vegetarische salade Niçoise; recept; hoofdgerecht; salade; maaltijdsalade; rucola; haricots verts; tomaat; tomaten; artisjok; ei; vegetarisch;

Vegetarische salade Niçoise maken

Voor deze maaltijdsalade hoef je alleen maar de haricots verts en de eieren te koken. Voor de rest is het een kwestie van een beetje snijwerk, een dressing kloppen en alle lekkere ingrediënten smakelijk presenteren. Heel eenvoudig dus. Deze salade staat binnen een half uur op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze vegetarische salade Niçoise afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 540 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 17 gram
Vet per portie: ca. 38 gram
Eiwit per portie: ca. 19 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Vegetarische salade Niçoise

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 540 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram haricots verts gewassen en schoongemaakt
  • 150 gram sla (bijvoorbeeld rucolamelange)
  • 2 eieren
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 1 potje gemarineerde artisjokken uitgelekt
  • 100 gram feta in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Bereiden

  1. Kook de haricots verts in ca. 10 minuten gaar, spoel af onder koud water en laat uitlekken.

  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten bijna hard. Laat schrikken. Pel de eieren en snijd ze in vieren.

  3. Verdeel de sla over twee borden. Verdeel vervolgens de haricots verts, tomaatjes, lente ui en artisjokken over de borden.

  4. Klop de olijfolie, balsamico azijn, honing, peper, zout en Provençaalse kruiden tot een dressing en schep deze over de salade. Verdeel de feta en eieren over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.