Vegetarische plaattaart met courgette en tomaat

Hoewel ik graag kook, zijn er toch avonden dat ik ga voor het gemak van een diepvriespizza. En die eet je dan natuurlijk lekker op de bank voor de tv op. Maar deze vegetarische plaattaart met courgette en tomaat is eigenlijk een prima (en waarschijnlijk gezonder) alternatief voor die pizza-avonden. De plaattaart staat binnen een kwartiertje in oven en is makkelijk in stukken te verdelen.

Vegetarische plaattaart met courgette en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; plaattaart; oven; snel klaar; bladerdeeg; courgette; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; rode ui; pesto;

Vegetarische plaattaart met courgette en tomaat maken

De basis van deze plaattaart is bladerdeeg. Daarop smeer je eerst een mengsel van crème fraîche en pesto en vervolgens beleg je de plaattaart met plakjes courgette, rode ui in ringen, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Vervolgens gaat de plaattaart een half uur in de oven.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer hartige taarten en quiches

Van oorsprong is een quiche een taart met een zanddeeg bodem en een vulling op basis van eieren en room. Bij een hartige taart kan de bodem ook van andere soorten deeg gemaakt worden en hoeft de vulling niet altijd gebonden te worden met eieren en room. Maar beide taarten lijken erg veel op elkaar en de termen worden dan ook door elkaar gebruikt. Meer recepten voor hartige taarten en quiches vind je HIER.

Meer recepten met courgette

Courgettes kunnen op heel veel manieren worden bereid. Bijvoorbeeld in een stoofpot of een hartige taart. Ook kun je spaghetti maken van courgette (courghetti). Kijk HIER voor meer recepten met courgette.

Vegetarische plaattaart met courgette en tomaten

De basis van deze plaattaart is bladerdeeg. Daarop smeer je eerst een mengsel van crème fraîche en pesto en vervolgens beleg je de plaattaart met plakjes courgette, rode ui in ringen, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Vervolgens gaat de plaattaart een half uur in de oven.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword basilicum, bladerdeeg, courgette, crème fraîche, hartige taart, kerstomaten, Parmezaanse kaas, pesto, rode ui
Wachttijd 15 minuten
Oven 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • ½ courgette in plakjes
  • 100 gram kerstomaten gehalveerd
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto
  • ½ rode ui in halve ringen
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast. Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand. Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork.

  3. Meng de crème fraîche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee (niet de randen). Verdeel de courgette, kerstomaatjes en rode ui over het pesto-mengsel. Bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas.

  4. Bak de plaattaart in ca. 25-30 minuten gaar. Snijd in stukken. 

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Leuke recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.