Tonijnsalade met appels en kappertjes

In het weekend wil ik altijd iets extra lekkers op brood. Ik haal regelmatig een bakje kant-en-klare tonijnsalade. Maar dit keer heb ik zelf een tonijnsalade met appels en kappertjes bij de lunch gemaakt. Waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? Zelfgemaakte tonijnsalade is veel lekkerder dan kant-en-klare! En het is nog snel klaar ook. 

Tonijnsalade met appels en kappertjes maken

De tonijnsalade is heel eenvoudig om te maken. Je maakt een dressing van yoghurt en mayonaise en je voegt daar tonijn, appel en kappertjes aan toe. Binnen 10 minuten staat deze salade op tafel. Lekker bij een (geroosterde) boterham.

In het oorspronkelijke recept werden ook nog twee fijngesneden bosuitjes toegevoegd, maar dat vond ik niet nodig. Ik heb heerlijk gegeten.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze tonijnsalade met appels en kappertjes afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 230 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 19 gram
Vet per portie: ca. 7 gram
Eiwit per portie: ca. 23 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met tonijn

Tonijn is heel lekker op brood, maar kun je ook op heel veel andere manieren in je eten verwerken. Kijk HIER voor meer recepten met tonijn.

Tonijnsalade met appels en kappertjes

Deze zelfgemaakte tonijnsalade met appels en kappertjes staat binnen 10 minuten op tafel. Lekker op een (geroosterde) boterham.

Menugang Lunch
Keyword appel, kappertjes, tonijn
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 230 kcal

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 appels
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Giet de tonijn af en laat even uitlekken. 

  2. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

  3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes.

  4. Hak de kappertjes grof.

  5. Meng de tonijn, appel en kappertjes door de dressing en serveer. 

Notities

Lekker met: een (geroosterde) boterham

Ik heb dit recept voor een tonijnsalade met appels en kappertjes gevonden op het blog Foodinista.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *