Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Ik maak graag recepten van TV kok Donna Hay. Zij weet altijd met een beperkt aantal ingrediënten en in korte tijd, toch een bijzonder gerecht te maken. Dit recept van een tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is daar een voorbeeld van.

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; soep; maaltijdsoep; tomatensoep; kikkererwten; chorizo; sperziebonen; tomaat; tomaten

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo maken

Voor de basis van de tomaten maaltijdsoep worden in dit recept gepelde tomaten gebruikt. De soep wordt gevuld met blokjes uitgebakken chorizo, kikkererwten en sperziebonen. Vooral de chorizo geeft deze maaltijdsoep een lekker pittige smaak. Ik adviseer wel om extra pittige chorizo te gebruiken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo afdrukken.

Deze maaltijdsoep is een volledige maaltijd. Het is niet nodig om er iets bij te serveren.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 500 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 27 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 26 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Donna Hay

Dit recept van tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo komt uit een van de vele kookboeken die ik van Donna Hay heb. Dit recept staat in het kookboek “De snelste keuken”. Een kookboek met nog veel meer lekkere recepten die snel klaar zijn.

Vanwege de auteursrechten neem ik niet alle recepten van Donna Hay die ik gemaakt heb over in mijn blog. Ik beperk met tot de recepten die ik elders online kan vinden. Neem van mij aan dat het zeer de moeite waard is om ook andere recepten van haar te proberen.

Bron recept tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo: BigOven

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 20 minutes
Voedingswaarde 500 kcal

Ingrediënten

  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
  • 1 Iiter runderbouillon van een tablet
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels platte peterselie grof gehakt

Bereiden

  1. Kook de stukjes sperziebonen in ca. 15 minuten gaar.
  2. Zet een ruime pan op hoog vuur. Doe er chorizo, olie en chilivlokken in en bak 4 minuten of tot de chorizo krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de gepelde tomaten en bouillon in dezelfde pan en prak de tomaten fijn. Breng op halfhoog vuur aan de kook. Voeg kikkererwten en sperziebonen toe en verwarm 3 minuten. Roer er zout, peper, peterselie en de gebakken chorizo door en serveer.
Volg receptentesten.nl op social media