Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo
Ik maak graag recepten van Australische TV kok Donna Hay (ook regelmatig te zien op 24Kitchen). Zij weet altijd met een beperkt aantal ingrediënten en in korte tijd, toch een bijzonder gerecht te maken. Dit recept van een tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is daar een voorbeeld van.
Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo maken
Voor de basis van de tomaten maaltijdsoep worden in dit recept gepelde tomaten gebruikt. De soep wordt gevuld met blokjes uitgebakken chorizo, kikkererwten en sperziebonen. Vooral de chorizo geeft deze maaltijdsoep een lekker pittige smaak. Ik adviseer wel om extra pittige chorizo te gebruiken.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo afdrukken.
Deze maaltijdsoep is een volledige maaltijd. Het is niet nodig om er iets bij te serveren.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per portie: ca. 500 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 27 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 26 gram
Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.
Donna Hay
Dit recept van tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo komt uit een van de vele kookboeken die ik van Donna Hay heb. Dit recept is gebaseerd op een recept uit het kookboek “De snelste keuken”. Een kookboek met nog veel meer lekkere recepten die snel klaar zijn.
Vanwege de auteursrechten neem ik niet alle recepten van Donna Hay die ik gemaakt heb over in mijn blog. Ik beperk met tot de recepten die ik elders online kan vinden. Neem van mij aan dat het zeer de moeite waard is om ook andere recepten van haar te proberen.

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo
Met slechts een beperkt aantal ingrediënten en tijd, zet je deze heerlijke tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo op tafel. Deze soep is een complete maaltijd.
Ingrediënten
- 250 gram chorizo in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ theelepel chilivlokken
- 2 blikken gepelde tomaten (400 gram)
- 1 liter runderbouillon van een tablet
- 1 blik kikkererwten (400 gram) afgespoeld en uitgelekt
- 200 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels platte peterselie grof gehakt
Bereiden
-
Kook de stukjes sperziebonen in ca. 15 minuten gaar.
-
Zet een ruime pan op hoog vuur. Doe er chorizo, olie en chilivlokken in en bak 4 minuten of tot de chorizo krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Doe de gepelde tomaten en bouillon in dezelfde pan en prak de tomaten fijn. Breng op halfhoog vuur aan de kook. Voeg kikkererwten en sperziebonen toe en verwarm 3 minuten. Roer er zout, peper, peterselie en de gebakken chorizo door en serveer.
Dit recept voor tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is gebaseerd op een recept uit het kookboek “De snelste keuken” van Donna Hay. Het recept is ook te vinden op de website BigOven.
Volg receptentesten.nl op social media