Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen

Deze Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen bestaat onder meer uit uit lekkere stukjes gemarineerde kip, snijbonen, kerstomaatjes, maïs en taugé. De groenten worden geserveerd in een pittige dressing met de typisch Thaise smaken van limoen en vissaus, met wat sambal voor de pit.Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; oosters; maaltijdsalade; salade; kip; kipfilet; snijbonen; maïs; tomaten; tomaat; kerstomaat; kerstomaten; taugé

Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen maken

Deze salade is op zich heel eenvoudig om te maken, maar je moet er wel even tijd voor uittrekken om de kipfilet te marineren en de groenten klaar te maken.

De kipfilet wordt gemarineerd in een simpele marinade van sojasaus en peper. Als je haast hebt, kun je de kipfilet alleen even door de marinade scheppen. Maar laat de kipfilet liever een half uurtje in de marinade staan zodat de smaken goed intrekken.

De dressing voor deze maaltijdsalade is best pittig, maar zodra je alle groenten en de kipfilet hebt toegevoegd merk je daar weinig meer van. Een erg lekkere combinatie!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Variaties voor de Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen

Op internet zijn diverse variaties op dit recept te vinden, je kunt bijvoorbeeld:

  • Taugé weglaten
  • Maïs weglaten
  • Snijbonen vervangen door peultjes of sugar snaps
  • Fijngesneden chilipeper toevoegen voor extra pit
  • De pinda’s vervangen door seroendeng (mix van kokos en pinda’s)

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 540 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 23 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 49 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen

Deze Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen bestaat uit een flinke berg groenten, malse kipfilet en een lekker pittige dressing.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword kerstomaten, kipfilet, maïs, pinda, snijbonen, taugé
Bereidingstijd 40 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 540 kcal

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • peper
  • 2 eetlepels (arachide) olie
  • 200 gram snijbonen in brede repen
  • 1 klein blikje maïskorrels afgespoeld en uitgelekt
  • 125 gram taugé
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 3 eetlepels ongezouten pinda's grof gehakt
  • 2 eetlepels basilicum grof gesneden

Voor de dressing:

  • 1 theelepel sambal
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker

Bereiden

Voorbereiden:

  1. Meng de kip met de sojasaus en peper en laat dit intrekken. Doe de gemarineerde kip in een zeef en laat uitlekken. Bak vervolgens de kip in de olie in ca. 5 minuten lichtbruin. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.

  2. Kook de snijbonen in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.

  3. Spoel de taugé af en overgiet met heet water.

Bereiden:

  1. Maak een dressing van de sambal met de knoflook, vissaus, limoensap en suiker. Schep de kip, snijbonen, maïs, kerstomaatjes, lente-ui, pinda's en basilicum voorzichtig door de dressing. Verdeel de salade over twee borden.

Notities

TIP: Als je haast hebt, kun je de kipfilet alleen even door de marinade scheppen. Maar laat de kipfilet liever een half uurtje in de marinade staan zodat de smaken goed intrekken.

Deze Thaise maaltijdsalade met gemarineerde kip en snijbonen is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website Smulweb.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *