Thaise komkommersalade met seroendeng en munt

Bij een lekkere Thaise maaltijd mag voor mij rauwkost niet ontbreken. Deze Thaise komkommersalade met seroendeng en munt barst van de smaak. Vooral de munt vind ik erg lekker, maar ook de seroendeng (mix van kokos en pinda’s) doet het erg goed in deze salade. Heerlijk bij een pittige Thaise curry.Thaise komkommersalade met seroendeng en munt; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; komkommer; thais; oosters; munt; rode ui; limoen

Thaise komkommersalade met seroendeng en munt maken

Voor dit recept van Thaise komkommersalade met seroendeng en munt worden onder meer komkommer, rode ui en munt gemengd met een pittige Thaise dressing. In het oorspronkelijke recept voor deze Thaise komkommersalade worden pinda’s gebruikt, maar in één van de reacties op het recept stond te lezen dat dit vervangen kan worden door seroendeng. En aangezien ik daar nog een zakje van had liggen, heb ik dat toegevoegd aan de komkommersalade. Een heerlijke combinatie!

Deze Thaise salade met komkommer en seroendeng heeft veel verschillende smaken, is lekker pittig en toch fris bij een Thaise curry.

Sambal of rode peper?

In het oorspronkelijke recept worden 2 eetlepels fijngesneden chilipeper aan het recept toegevoegd voor de pittigheid. Omdat ik zelf niet zo’n liefhebber ben van rauwe stukje chilipeper, heb ik dit vervangen door een theelepel sambal.Sambal bestaat grotendeels uit fijngemalen Spaanse pepers, dus zo heb je toch de pittigheid.

Bron Thaise komkommersalade met seroendeng en munt: AH Kookschrift

Thaise komkommersalade met seroendeng en munt

Menugang Bijgerecht
Keuken Oosters, Thais
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • sap van 2 limoenen
  • eetlepels vissaus (nam pla)
  • eetlepels suiker
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 grote komkommer
  • rode ui gesnipperd
  • eetlepels verse munt grof gehakt
  • eetlepels seroendeng

Bereiden

  1. Schil de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.

  2. Klop een dressing van de limoensap, vissaus, suiker, sambal en knoflook.
  3. Schep de komkommer en rode ui door de dressing en laat de smaken even intrekken.
  4. Schep vlak voor het serveren ook de munt en seroendeng door de salade.

Notities

Lekker bij een pittige Thaise curry

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *