Thaise kipcurrypasteitjes

We hadden een heerlijke fles Gewürztraminer in huis en dit keer liet ik de menukeuze bepalen door de wijn. Gewürztraminer is zalig bij pittige gerechten, zoals deze Thaise kipcurrypasteitjes.Thaise kipcurrypasteitjes; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; oosters; kip; kipfilet; champignon; champignons; doperwt; doperwten; bladerdeeg

Thaise kipcurrypasteitjes maken

Voor de kipcurrypasteitjes wordt eerst een soort ragout (curry) gemaakt van de onder andere kipfilet, doperwtjes en champignons. Kokosmelk, Thaise groene curry en limoen geven een onmiskenbare Thaise smaak aan het gerecht.

De curry gaat in ovenvaste bakjes en wordt afgedekt met een plakje bladerdeeg dat in oven knapperig wordt gebakken.

Hoewel de pittigheid op zich wel meevalt, is het gerecht overduidelijk Thais en erg lekker.

Omdat er al bladerdeeg over de curry zit, leek rijst me teveel bij dit gerecht. Ik heb er daarom de Thaise komkommersalade met seroendeng en munt bij gemaakt. Heerlijk gegeten. En gedronken! Want de Gewürztraminer paste er inderdaad erg goed bij.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise kipcurrypasteitjes afdrukken.

Tip: zonder bladerdeegdakje is deze curry ook heerlijk. Dan kun je er wel rijst bij serveren

Thaise kipcurrypasteitjes

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 800 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 6 bosuitjes fijngesneden
  • 150 gram champignons in vieren
  • 2 eetlepels Thaise groene curry pasta
  • 400 ml kokosmelk blikje
  • 1 klein blikje doperwtjes afgespoeld en uitgelekt
  • 1 limoen geraspt en geperst
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng de bloem op smaak met peper en zout. Wentel de stukjes kip door het bloemmengsel.
  3. Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de bosui en de champignons toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de Thaise currypasta toe en bak deze al roerend ca. 1 minuut mee. Voeg dan de kokosmelk, limoenrasp, het limoensap en de erwten toe. Draai het vuur laag en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.

  4. Verdeel de curry over 4 ovenvaste kommetjes en dek de kommetjes af met een plak bladerdeeg. Maak in het midden van het bladerdeeg een klein gaatje, zodat stoom kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  5. Bak de pasteitjes ca. 20 minuten in de oven.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *