Thaise kipcurry met champignons en doperwten

Dit recept van Thaise kipcurry met champignons en doperwten is afgeleid van een recept dat ik al eens gemaakt had: Thaise kipcurrypasteitjes. In het oorspronkelijke recept wordt deze curry onder een bladerdeegdakje geserveerd. Maar zonder het bladerdeegdakje en gewoon met wat rijst erbij is deze curry ook heel erg lekker. Thaise kipcurry met champignons en doperwten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; kip; oosters; curry; groene curry; champignons; doperwten

Thaise kipcurry met champignons en doperwten maken

Voor de kipcurry wordt een soort ragout (curry) gemaakt van de onder andere kipfilet, doperwtjes en champignons. Kokosmelk, Thaise groene curry en limoen geven een onmiskenbare Thaise smaak aan het gerecht.

Hoewel de pittigheid op zich wel meevalt, is het gerecht overduidelijk Thais en erg lekker.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise kipcurry met champignons en doperwten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Lekker met

Deze Thaise kipcurry is lekker met (jasmijn)rijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt. Als je er wijn bij wilt serveren, smaakt een glaasje Gewürztraminer hier heel lekker bij.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 420 Kcal*
Koolhydraten per portie: ca. 16 gram
Vet per portie: ca. 20 gram
Eiwit per portie: ca. 63 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 685 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Oosterse gerechten

Kijk HIER voor meer Oosterse gerechten, zowel pittig als mild.

Thaise kipcurry met champignons en doperwten

Hoewel de pittigheid op zich wel meevalt, is deze Thaise kipcurry met champignons en doperwten overduidelijk Thais en erg lekker.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword champignons, doperwten, groene Thaise currypasta, kipfilet, kokosmelk
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 420 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 800 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 6 bosuitjes fijngesneden
  • 150 gram champignons in vieren
  • 2 eetlepels Thaise groene curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 klein blikje doperwtjes afgespoeld en uitgelekt
  • 1 limoen geraspt en geperst

Bereiden

  1. Breng de bloem op smaak met peper en zout. Wentel de stukjes kip door het bloemmengsel.
  2. Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de bosui en de champignons toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de Thaise currypasta toe en bak deze al roerend ca. 1 minuut mee. Voeg dan de kokosmelk, limoenrasp, het limoensap en de erwten toe. Draai het vuur laag en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.

Notities

 (jasmijn)rijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *