Thaise kip met rode curry en cashewnoten

Voor mij staat de Thaise keuken voor lekker pittige gerechten met geurige jasmijnrijst. Dit recept van Thaise kip met rode curry en cashewnoten is licht pittig. Eventueel kun je het gerecht wat pittiger maken door extra curry toe te voegen.

Thaise kip met rode curry en cashewnoten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; kip; paprika; cashewnoten

Thaise kip met rode curry en cashewnoten maken

Dit recept voor Thaise kip met rode curry en cashewnoten is lekker snel klaar. Even wat kip en paprika bakken met de rode currypasta. Nog wat smaakmakers toevoegen en tot slot lente ui en cashewnoten toevoegen.

Voeg de cashewnoten heel kort voor het serveren toe aan de roerbak, want ze worden al gauw zacht.

Ik heb dit recept van Thaise kip met rode curry en cashewnoten gecombineerd met jasmijnrijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor de Thaise kip met rode curry en cashewnoten afdrukken.

Thaise rode curry

Thaise rode curry is een pasta op basis van rode chilipeper. Rode curry is ietwat pittig, maar milder dan de Thaise groene curry.

Kippendijfilet

Ik gebruik voor dit recept het liefst kippendijfilet in plaats van de gewone kipfilet (die van de borst van de kip komt). Kippendijfilet is malser en heeft naar mijn mening mening veel meer smaak.

Voedingswaarde

Kcal per portie: ca. 460 kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 19 gram
Vet per portie: ca. 33 gram
Eiwit per portie: ca. 21 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 725 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Thaise kip met rode curry en cashewnoten

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 460 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 rode paprika in dunne repen
  • 150 gram kippendijfilet (of kipfilet) in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm
  • 50 gram geroosterde ongezouten cashewnoten ongezouten cashewnoten

Bereiden

  1. Verhit in een wok de olie en roerbak hierin de currypasta, paprika, kip en knoflook ca. 3 minuten.
  2. Voeg de oestersaus, vissaus en suiker toe en laat nog ca. 4 minuten op zacht vuur stoven.
  3. Voeg de lente-ui toe en bak nog ca. 2 minuten.
  4. Schep de cashewnoten er vlak voor het serveren door.

Notities

Lekker met (jasmijn)rijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *