Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen

In dit recept van Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen wordt kabeljauw gemarineerd in limoensap en Thaise rode curry pasta en geserveerd met snijbonen die ook al een lekker Thais smaakje hebben. Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen; hoofdgerecht; hoofdgerechten; recept; recepten; thais; kabeljauw; vis; thaise rode curry; rode curry; curry; snijboon; snijbonen; vissaus

Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen maken

In dit recept van Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen wordt kabeljauw eerst gemarineerd in limoensap en Thaise rode curry pasta. Daarna wordt de kabeljauw door de bloem gehaald waardoor deze bij het bakken een lekker korstje krijgt.

De kabeljauw wordt geserveerd op een bedje van snijbonen. Je kunt hiervoor hele snijbonen gebruiken en deze in stukken snijden, maar een zakje kant en klaar gesneden snijbonen werkt ook prima.

De snijbonen worden lekker Thais op smaak gebracht met uien, rode peper, Thaise vissaus en limoensap. Een lekkere combinatie. Het gerecht is lekker pittig zonder dat de Thaise rode currypasta of rode peper overheerst.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 360 Kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 24 gram
Vet per portie: ca. 17 gram
Eiwit per portie: ca. 28 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 625 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer Thaise gerechten

Ik houd van de pittige Thaise keuken en maak dan ook regelmatig Thaise gerechten klaar. Kijk HIER voor meer Thaise recepten.

Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen

In dit recept van Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen wordt kabeljauw gemarineerd in limoensap en Thaise rode curry pasta en geserveerd met snijbonen die ook al een lekker Thais smaakje hebben.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword kabeljauw, rode Thaise currypasta, snijbonen
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 360 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram snijbonen
  • scheutje Thaise vissaus
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 250 gram dikke en stevige kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

  1. Snijd de snijbonen schuin in vieren en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in ± 4 minuten beetgaar. Spoel de bonen onder water koud en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd de ui in dunne partjes.
  3. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  4. Pers de limoen uit. Houd 1 theelepel sap apart.
  5. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met limoensap, zout en currypasta. Wentel de stukken vis daarna door de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukken vis op halfhoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
  6. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de ui en rode peper 2-3 minuten. Schep de snijbonen erdoor en roerbak de groenten nog ± 2 minuten. Breng de snijbonen op smaak met Thaise vissaus en een 1 theelepel limoensap.
  7. Verdeel de vis en de groenten over 2 borden.

Notities

TIP: rode peper kan eventueel vervangen worden door 1 theelepel sambal

Lekker met: (jasmijn)rijst

 

Bron Thaise kabeljauw met rode curry en snijbonen: Smulweb

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *