Thaise groene curry met tilapia en garnalen

In dit recept van Thaise groene curry met tilapia en garnalen worden stukjes tilapiafilet en roze garnalen zachtjes verwarmd in een saus van Thaise groene currypasta en kokosmelk. De tilapiafilet in Thaise saus is een mild pittig gerecht.

Thaise groene curry met tilapia en garnalen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; tilapia; tilapiafilet; garnaal; garnalen; curry; groene curry; thaise groene curry; kokosmelk

Thaise groene curry met tilapia en garnalen maken

Deze Thaise groene curry met tilapia en garnalen maak je in één pan klaar. Even wat Thaise groene curry aanfruiten, kokosmelk toevoegen en dan de vis in de zachtjes laten garen in het curry-kokosmengsel. Makkelijk om te maken en lekker om te eten.

Lekker met wat (jasmijn)rijst erbij en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

In het oorspronkelijke recept voor deze tilapiafilet in Thaise saus wordt overigens koriander gebruikt. Ik ben daar geen liefhebber van en heb het daarom vervangen door peterselie. Smaakte prima.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise groene curry met tilapia en garnalen afdrukken.

Thaise groene curry met tilapia en garnalen

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 bosuitjes in stukjes
  • verse peterselie fijngesneden
  • 400 gram tilapiafilet in grote stukken
  • 125 gram roze garnalen
  • 1 eetlepel olie

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de peterselie erdoor.
  2. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de peterselie erover.

Notities

Lekker met (jasmijn)rijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *