Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk

De Thaise keuken kent veel pittige gerechten, maar ook veel gerechten waar kokosmelk aan toegevoegd wordt waardoor het gerecht veel milder is. Deze Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk is zo’n mild gerecht. De groene currypasta geeft wel een pittigheid, maar overheerst niet. Je proeft daardoor alle ingrediënten van deze curry optimaal.Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Thais; oosters; reuzengarnalen; garnalen; garnaal; currypasta; kokosmelk; limoen; basilicum

Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk maken

Ik gebruik altijd diepvries garnalen voor dit gerecht. Het voordeel van diepvriesgarnalen is dat deze al gepeld en schoongemaakt zijn. Als je ook diepvriesgarnalen gebruikt, moet je deze wel bijtijds laten ontdooien.

De curry is eenvoudig om te maken. Je bakt even wat Thaise groene currypasta aan en voegt daar kokosmelk, limoensap, suiker en vissaus aan toe. Daarna laat je de reuzengarnalen in de curry meekoken tot ze gaar zijn. Tot slot wordt er nog wat geraspte limoenschil en basilicum over het gerecht gestrooid.

Ik heb dit gerecht geserveerd met jasmijnrijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 290 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 18 gram
Vet per portie: ca. 15 gram
Eiwit per portie: ca. 21 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk

Deze Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk en een vrij mild gerecht. De groene currypasta geeft wel een pittigheid, maar overheerst niet.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword groene Thaise currypasta, kokosmelk, reuzengarnalen
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 290 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (arachide) olie
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 500 gram reuzengarnalen (diepvries) ontdooid
  • 15 gram verse basilicum fijngesneden

Bereiden

  1. Boen de limoen schoon, rasp er een theelepel groene schil vanaf en pers de limoen uit.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur. Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

  3. Kook de garnalen ca. 5 minuten mee, tot ze helemaal roze zijn.

  4. Bestrooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum.

Notities

Lekker met: jasmijnrijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Ik heb het recept voor deze Thaise curry met reuzengarnalen en kokosmelk gevonden op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *