Stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen

Deze stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen is een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag. De stoofschotel is makkelijk om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met wat brood erbij om het stoofvocht op te deppen.

Stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen

Stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen maken

Deze stoofschotel is erg makkelijk om te maken. Je snijdt mergueze worstjes (of andere lekkere worstjes) in stukken en bakt deze even in wat olijfolie. Vervolgens maak je een stoofpotje van onder andere tomaten, cannellini bonen en wat kippenbouillon. Je laat dit 10 minuten pruttelen en dan schep je de stukken worst erdoor. Snel klaar dus! Lekker met wat plakjes stokbrood erbij om het stoofvocht op te deppen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Mergueze worstjes

Mergueze worstjes komen uit de Noord-Afrikaanse keuken. De worstjes worden gemaakt van lams- of rundvlees en gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt. Mergueze worstjes zijn erg dun. Je hoeft ze maar kort te bakken.

Je kunt in dit recept de mergueze worstjes eventueel vervangen door andere lekkere worstjes.

Cannellini bonen

Cannellini bonen zijn een soort witte bonen. Ze hebben meer smaak dan de gewone witte bonen en zijn wat steviger van structuur. Je kunt de cannellini bonen in dit recept vervangen door gewone witte bonen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 473 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 33,2  gram
Vet per portie: ca. 26,1  gram
Eiwit per portie: ca. 25,7  gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van Delicious magazine. Ik heb het recept gevonden in een Engelstalige versie van dit blad.

Meer recepten van stoofschotels

Heerlijk de geurtjes van zo’n stoofschotel die uren op het fornuis (of in de oven) staat te pruttelen! Echt iets voor koude dagen. Kijk HIER voor meer recepten van stoofschotels op deze website.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen

Deze stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen is is makkelijk om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword cannellini bonen, mergueze worstjes, tomaten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 473 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 mergueze worstjes (totaal 150 gram) in stukken van ca. 2 cm
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 250 gram kerstomaten gehalveerd
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 blik cannellini bonen (400 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • platte peterselie fijngesneden
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de stukken worst in enkele minuten gaar en bruin. Neem de worst uit de pan en zet apart.

  2. Bak in het overgebleven vet de ui in ca. 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg de knoflook toe en bak even mee. 

  3. Voeg de tomaten en kippenbouillon toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de bonen toe en doe de stukken worst terug in de pan. Laat het geheel nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de stoofschotel over twee kommen en bestrooi met wat peterselie.

Notities

Lekker met wat plakjes stokbrood.


Dit recept voor een stoofschotel met mergueze worstjes en cannellini bonen is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden in de Engelstalige versie van Delicious magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.