Stoofschotel met lamsvlees en aubergine

Deze stoofschotel met lamsvlees en aubergine wordt op smaak gebracht met ras el hanout.  Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met onder meer gember, kaneel, kruidnagel, peper, kardemom en kurkuma. Dit kruidenmengsel past erg goed bij lamsvlees.Stoofschotel met lamsvlees en aubergine; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; lamsvlees; lamsbout; aubergine; stoofschotel; arabisch; mediterraan

Stoofschotel met lamsvlees en aubergine maken

In dit recept voor een stoofschotel met lamsvlees en aubergine worden blokjes lamsvlees eerst even gebakken en daarna gestoofd met onder meer rode uien, tomaten, aubergine en natuurlijk de ras el hanout.
De groenten die gebruikt worden zijn mild van smaak en daarom proef je vooral lamsvlees en ras el hanout in deze stoofschotel. De groenten zorgen ervoor dat de stoofschotel goed gevuld is. Een lekkere stoofschotel met simpele smaken. Lekker met couscous of Turks brood.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze stoofschotel met lamsvlees en aubergine afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Koriander

In dit recept voor een stoofschotel met lamsvlees en aubergine wordt op het laatst wat peterselie en koriander over het vlees gestrooid. Ik houd niet zo van de smaak van koriander en heb alleen peterselie gebruikt, smaakte prima.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 540 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 9 gram
Vet per portie: ca. 35 gram
Eiwit per portie: ca. 50 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Stoofschotel met lamsvlees en aubergine

Deze stoofschotel met lamsvlees en aubergine wordt op smaak gebracht met ras el hanout. Dit Marokkaanse kruidenmengsel en past erg goed bij lamsvlees.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword lamsvlees
Stoven 1 hour 30 minutes
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 540 kcal

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kilogram lamsbout zonder been in stukken
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien
  • 5 tomaten
  • 2 aubergines
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander

Bereiden

  1. Pel en snipper de knoflook. Meng het lamsvlees met de ras el hanout, knoflook, zout en peper. Verhit de olie in een braadpan of tajine en braad er het vlees ca. 10 minuten rondom in.
  2. Pel de rode uien en snijd in parten. Was de tomaten en snijd in parten. Was de aubergines en snijd in repen. Verdeel de tomaat en de ui over het vlees en meng door elkaar. Leg de aubergine er bovenop en leg het deksel op de braadpan of tajine. Laag het geheel op laag vuur ca. 1½ uur stoven.
  3. Was de peterselie en koriander, schud droog en pluk de blaadjes van de takjes. Strooi de peterselie en koriander over de stoofschotel en serveer.

Notities

TIP: De koriander kan weggelaten worden of vervangen door extra peterselie.

Lekker met: Couscous of Turks brood

Het recept voor deze stoofschotel met lamsvlees en aubergine komt uit het tijdschrift Foodies.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *