Stamppot van zoete aardappel en paksoi

In dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi wordt puree van zoete aardappel gecombineerd met rauwe paksoi. De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die gestoofd worden in een marinade van onder meer ketjap en zoete chilisaus.

Stamppot van zoete aardappel en paksoi; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oosters; stamppot; zoete aardappel; bataat; paksoi; kip; kipfilet

Stamppot van zoete aardappel en paksoi maken

Voor deze stamppot worden de zoete aardappels gekookt, tot puree gestampt en vermengd met de rauwe paksoi. Omdat vooral het witte gedeelte van de paksoi vrij stevig is van structuur, is het belangrijk om dat deel van de paksoi zo fijn mogelijk te snijden. Dat is lekkerder in de stamppot.

De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die even worden gestoofd in een ketjap en zoete chilisaus. De kip krijgt hierdoor een lekker pittige smaak, die goed past bij de zoete aardappel en paksoi.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze stamppot van zoete aardappel en paksoi afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Kipfilet of kippendijfilet

In dit recept wordt kippendijfilet gebruikt. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger voor gewone kipfilet.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Keukenliefde.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.