Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas

Heerlijk deze vegetarische spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas! Ik maakte deze spinazietaart met pijnboompitten al eerder en had toen het bladerdeeg vervangen door deeg voor hartige taart. Dit keer heb ik het oorspronkelijke recept gemaakt met bladerdeeg. Wat een verschil! Het bladerdeeg is veel knapperiger, maar ook minder droog en laat de smaak van deze taart extra goed uitkomen.

Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; spinazie; pijnboompitten; geitenkaas; bladerdeeg

Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas maken

Voor de bodem van deze hartige taart wordt bladerdeeg gebruikt. Omdat bladerdeeg zacht kan worden als de vulling van een taart te nat is, wordt de bodem eerst even voorgebakken voordat de vulling wordt toegevoegd.

Voor de vulling de taart worden spinazie en bosuitjes even gebakken en op smaak gebracht. De warme bladerdeegbodem wordt eerst bestrooid met geraspte geitenkaas en daarna komt de spinazie erop. Een mengsel van slagroom en ei bindt de vulling. Tot slot wordt de taart nog bestrooid met knapperige pijnboompitten.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 25 gram
Vet per portie: ca. 49 gram
Eiwit per portie: ca. 18 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bakvormen voor hartige taart of quiche

Voor het bakken van een quiche gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken zet ik een kopje op een bord en zet de bakvorm met de quiche op het kopje. Je drukt dan de quiche heel makkelijk uit de vorm. Uiteraard vooraf de vorm wel invetten.

Meer hartige taarten en quiches

Meer recepten voor hartige taarten en quiches vind je HIER.

Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas

Menugang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 55 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie gewassen
  • 4 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram harde geitenkaas geraspt
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 75 gram pijnboompitten

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  3. In grote pan olie verhitten, spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend in ca. 3 minuten laten slinken. Bosuitjes, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes stoven. In vergiet laten uitlekken.
  4. Springvorm van ca. 24 cm doorsnede invetten. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap ca. 2 cm. groter dan vorm. Springvorm bekleden met bladerdeeg en daarbij opstaande rand vormen. Hier en daar met vork gaatjes in deeg prikken. In midden van oven bladerdeegbodem ca. 10 minuten bakken.
  5. Deegbodem uit oven nemen en eventueel bodem omlaag duwen met bolle kant van eetlepel. Kaas over bodem strooien. Goed uitgelekte spinazie hierover verdelen. In kom eieren en slagroom met zout en peper loskloppen en mengsel over spinazie schenken. Pijnboompitten over bovenkant van taart verdelen.
  6. Spinazietaart midden van oven in ca. 25 minuten verder gaar en goudbruin bakken.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *