Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen

Dit Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen is een lekker mengsel van kabeljauw, linzen, paprika en tomaten. De chorizo geeft er een Spaanse smaak aan. Het stoofpotje is makkelijk om te maken en en staat binnen 20 minuten op tafel. Lekker met versgebakken broodjes.

Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; stoofpot; stoofschotel; kabeljauw; linzen; paprika; chorizo

Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen maken

Dit recept voor een Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen is een eenvoudig gerecht om te maken. Behalve wat snijwerk komt er weinig kookkunst bij kijken. Alles gaat in één pan en het staat zo op tafel. Niettemin is het een echt lekker gerecht.

Het is een slank recept, maar door de linzen vult het toch goed. Wel is het aan te raden om een goede, pittige chorizo te gebruiken. Ik had een chorizo uit de supermarkt gebruikt (Stegeman), maar deze verloor veel smaak in dit stoofgerecht. Ik weet uit ervaring dat de chorizo van de slager veel pittiger is, ook na het stoven.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 425 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 36 gram
Vet per portie: ca. 14 gram
Eiwit per portie: ca. 34 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Borden voorverwarmen

Dit Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen koelt snel af. Daarom is het aan te raden om de stoofpot op voorverwarmde borden te serveren. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer mediterrane recepten

De mediterrane keuken is de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Ik houd van de zonnige smaken van de mediterrane keuken. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen

Dit Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen is een lekker mengsel van kabeljauw, linzen, paprika en tomaten. De chorizo geeft er een Spaanse smaak aan. Het stoofpotje is makkelijk om te maken en en staat binnen 20 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, Spaans
Keyword chorizo, gepelde tomaten, kabeljauw, linzen, rode paprika
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 425 kcal

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 100 gram chorizo in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 2 blikken linzen à 310 gram, uitgelekt
  • 375 gram kabeljauwfilets ontdooid
  • 20 gram  platte peterselie fijngesneden

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in ca. 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe de paprika erbij en bak 3 minuten mee. Meng de tomaat erdoor. Spoel de linzen af en voeg toe. Breng aan de kook.

  2. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de linzen. Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de peterselie.

Notities

Lekker met: versgebakken broodjes

Dit recept voor een Spaans stoofpotje met kabeljauw en linzen is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *