Snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten

In dit recept voor een snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten worden stukjes kipfilet gemarineerd in ras el hanout. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met onder meer gember, kaneel, kruidnagel, peper, kardemom en kurkuma. Het geeft een heel bijzondere (en lekkere!) smaak aan het gerecht.Snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; tajine; stoofschotel; kip; courgette; tomaat; tomaten; couscous; citroen; kikkererwten

Snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten maken

De gemarineerde stukjes kipfilet worden gebakken. Daarna worden onder meer courgette, tomaten, kikkererwten en nog meer ras el hanout aan de stoofschotel toegevoegd. Het kip-groentemengsel wordt geserveerd op couscous. De couscous wordt op smaak gebracht met geraspte citroen en citroensap. Ik vond dit teveel citroensmaak. Wat mij betreft volstaat het om alleen de geraspte citroen aan de couscous toe te voegen.

Deze stoofschotel staat binnen 40 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 41 gram
Vet per portie: ca. 26 gram
Eiwit per portie: ca. 49 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer mediterrane recepten

De mediterrane keuken is de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Ik houd van de zonnige smaken van de mediterrane keuken. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten

Deze snelle Marokkaanse stoofschotel met kip en groenten staat binnen 40 minuten op tafel. De stoofschotel wordt geserveerd met couscous.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans, Mediterraan
Keyword courgette, couscous, gepelde tomaten, kikkererwten, kipfilet
Bereidingstijd 40 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie
  • eetlepel ras el hanout
  • 600 gram kipfilet in stukjes
  • 200 gram couscous
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een ½ citroen
  • 375 ml hete kippenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 courgettes in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • eetlepel korianderblaadjes
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Schep de helft van de olie en ras el hanout door de kip. Bestrooi met zout en peper en laat 15 minuten intrekken.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg knoflook en courgette toe en bak 2-3 minuten tot de courgette zacht is. Neem uit de pan en houd warm.
  3. Meng intussen in een kom de couscous met citroenrasp en 20 ml olie en roer er 250 ml hete bouillon door. Laat 5 minuten afgedekt staan tot het vocht is opgenomen. Roer de korrels los met een vork, roer desgewenst het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  4. Zet de hapjespan terug op middelhoog vuur. Roerbak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg het courgettemengsel, tomaat, kikkererwten en de rest van de bouillon en ras el hanout toe. Prak de tomaten en meng alle ingrediënten. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Roer de koriander erdoor en serveer op de couscous.

Dit recept komt uit het tijdschrift Delicious. Vanwege de auteursrechten neem ik niet alle recepten die ik gemaakt heb over in mijn blog. Ik beperk met tot de recepten online te vinden zijn. Dit recept staat onder meer ook in een Albert Heijn kookschrift

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *