Snelle chili con carne

Ik ben al een tijdje op zoek naar een lekker recept voor chili con carne. Er zijn vele recepten te vinden het is een kwestie van uitproberen welke je zelf het lekkerste vindt. Dit recept voor snelle chili con carne dat ik nu heb geprobeerd is wat mij betreft een blijvertje. Het is een simpel recept met gehakt, champignons, paprika en chilibonen en het staat binnen 30 minuten op tafel. De chili is lekker pittig en boordevol smaak. Precies wat ik verlang van een chili con carne. Snelle chili con carne; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; gehakt; champignons; paprika; kidneybonen; chilibonen

Snelle chili con carne maken

Deze snelle chili con carne is heel eenvoudig om te maken. Ter voorbereiding snipper je een ui en snijd je de paprika in blokjes en de champignons en plakjes. Daarna hoef je alleen maar het gehakt en de groenten te bakken. Daarna voeg je de bonen en tomaten toe en laat je alles nog even sudderen.

Ik gebruik voor dit recept een blik gepelde tomaten. In de pan prak je de tomaten fijn. Je kunt ook een blik tomatenblokjes gebruiken. Ik vind zelf echter dat tomatenblokjes vaak harder en minder lekker zijn dan gepelde tomaten.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze snelle chili con carne afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 670 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 46 gram
Vet per portie: ca. 33 gram
Eiwit per portie: ca. 43 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten die snel klaar zijn

Dit recept voor snelle chili con carne staat binnen 30 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Snelle chili con carne

Dit recept voor snelle chili con carne is eenvoudig om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. De chili is lekker pittig en boordevol smaak.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword champignons, gehakt, kiedneybonen, paprika
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 670 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 blikje blikje kidneybonen in chilisaus (400 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  2. Voeg de paprika en de champignons toe en bak deze mee totdat ze zacht beginnen te worden.

  3. Voeg de gepelde tomaten met sap toe aan het gehaktmengsel en prak de tomaten fijn.
  4. Laat de kidneybonen uitlekken (niet afspoelen!) en doe ze in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.
  5. Breng de chili con carne op smaak met wat zout.

Dit recept is gebaseerd op een recept dit ik gevonden heb op de website “Uit Paulines Keuken“.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *