Salade van witlof en dadels

Deze salade van witlof en dadels kan bij heel veel gerechten geserveerd worden. Ik vind deze salade vooral lekker bij wild, varkensvlees of een biefstukje.

Salade van witlof en dadels; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; witlof; dadel; dadels

Salade van witlof en dadels maken

Het recept voor deze salade is erg eenvoudig. Eerst snijd je de witlof en de dadels in stukjes. Vervolgens klop je een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout. Tot slot meng je de dressing en de groenten door elkaar.

Deze witlof salade is een heerlijke combinatie van de bittere witlof, de zoete dadels en het zure citroensap. Erg lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze salade van witlof en dadels afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 150 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 22 gram
Vet per portie: ca. 5 gram
Eiwit per portie: ca. 3 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Wat zijn dadels?

Een dadel is de heerlijke zoete vrucht van een dadelpalm. Deze bomen groeien vooral in Noord-Afrikaanse en Arabische landen. Dadels zijn steenvruchten, ze hebben dus een pit. In Nederland kun je meestal alleen gedroogde dadels kopen, maar dadels kunnen ook vers gegeten worden.

Naast gedroogde dadels kun je ook geconfijte dadels kopen. Deze dadels zijn voorzien van een suikerlaagje. Voor deze salade van witlof en dadels heb ik gewone gedroogde dadels gebruikt, maar je kunt eventueel ook geconfijte dadels gebruiken.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekkere salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Salade van witlof en dadels

Deze salade van witlof en dadels kan bij heel veel gerechten geserveerd worden. Ik vind deze salade vooral lekker bij wild, varkensvlees of een biefstukje.

Menugang Bijgerecht
Keyword dadels, witlof
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 150 kcal

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • zout
  • peper
  • 10 dadels zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen

Bereiden

  1. Halveer de witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd de witlof in stukken van ongeveer 1 cm.
  2. Snijd de dadels in reepjes.
  3. Maak de een dressing van de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng de witlof en dadels door de dressing.

Notities

Lekker bij: wild, varkensvlees of een biefstukje

Dit recept voor een salade van witlof en dadels is gebaseerd op een recept uit het tijdschrift Foodies.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *