Salade niçoise met tonijn

Salade Niçoise is een klassiek Frans gerecht, dat vernoemd is naar de stad Nice. Er bestaan vele varianten van dit recept. Zo heb ik bijvoorbeeld een vegetarische salade Niçoise op mijn blog staan, die ik nog heel vaak maak. Maar in de meeste recepten wordt een salade Niçoise gemaakt met tonijn en ansjovisfilets. Dit recept voor een salade niçoise met tonijn komt daarom wat dichter in de buurt van het originele recept.

Salade nicoise met tonijn; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; tonijn; ansjovis; ei; eieren; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatje; kerstomaatjes; tomaat; tomaten; olijf; olijven

Salade niçoise met tonijn maken

Zoals zoveel maaltijdsalades staat ook deze salade niçoise met tonijn snel op tafel. Je hoeft alleen maar even de eieren en haricots verts te koken, de tomaten te snijden en een dressing te kloppen. Daarna kun je alle ingrediënten samenvoegen tot een maaltijdsalade.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze salade niçoise met tonijn afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 500 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 16 gram
Vet per portie: ca. 32 gram
Eiwit per portie: ca. 39 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Salade niçoise met tonijn

Er bestaan veel varianten op het recept van de klassieke salade niçoise. Dit is een recept voor een salade niçoise met tonijn.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Mediterraan
Keyword ansjovis, ei, haricots verts, kerstomaten, sla, tonijn, zwarte olijven
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram sla melange
  • 200 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 150 gram haricots verts schoongemaakt
  • 50 gram zwarte olijven uitgelekt en gehalveerd
  • 1 blikje tonijn op water uitgelekt
  • 6 ansjovisfilets uitgelekt
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels balsamico azijn
  • 1 kleine teen knoflook geperst
  • 1 theelepel mosterd
  • peper

Bereiden

  1. Kook de haricots verts in ca. 10 minuten gaar en laat afkoelen
  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat schrikken. Pel de eieren en verdeel in parten.
  3. Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de haricots verts, kerstomaatjes en tonijn.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, knoflook en peper (naar smaak). Verdeel deze dressing over de salade

  5. Verdeel de olijven, ansjovisfilets en partjes ei over de salade en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.