Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas

Mijn schoonheidsspecialiste, die weet hoeveel ik van koken houd, raadde mij onlangs het kookboek “Polpo” aan. In dit kookboek beschrijft Russel Norman heerlijke recepten uit Venetië. Dit recept voor rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas komt uit dit kookboek. Lekker met wat (ciabatta) brood of door de pasta.

Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; tapas; snack; voorgerecht; voorgerechten; pesto; tapenade; Italiaans; rucola; walnoot; walnoten; parmezaan; kaas

Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas maken

Deze pesto is heel erg makkelijk om te maken. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten in een hakmolen te doen en tijdens het malen olijfolie toe te voegen tot het mengsel een mooie dikte heeft.

Deze pesto is lekker op een broodje, maar dan moet je wel zorgen dat het mengsel dik genoeg is om te smeren. Mijn pesto had de dikte van een tapenade. De rest van de pesto kan worden ingevroren en blijft in een luchtdichte doos een paar dagen goed in de koelkast.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas afdrukken.

Kookboek Polpo van Russel Norman

Dit recept komt uit het kookboek Polpo van Russel Norman. Russel Norman, bedrijfsleider bij een chique Londense restaurantgroep deed tijdens vele bezoeken aan bars en eethuisjes in Venetië inspiratie op voor zijn Londense restaurant ‘Polpo’. Hij beschrijft 140 recepten. Ik heb het boek  nog maar net gekocht en er zijn heel wat recepten die ik wil proberen. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 475 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 4 gram
Vet per portie: ca. 42 gram
Eiwit per portie: ca. 7 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bron Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas: dit recept komt uit het kookboek “Polpo” van Russel Norman. Vanwege de auteursrechten neem ik alleen recepten over die op internet zijn terug te vinden. Dit recept vond ik onder meer ook op de site van The Gaurdian.

Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas

Deze rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas is lekker op een broodje of door de pasta. De pesto barst van de smaak.

Menugang Bijgerecht, Snack, Tapas, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 porties
Voedingswaarde 475 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram rucola gewassen
  • 150 gram walnoten grofgehakt
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bereiden

  1. Zorg dat de rucola echt goed droog is.  Meng de rucola in een grote kom met de gehakte walnoten, de Parmezaanse kaas, de knoflook en een flinke snuf zout en zwarte peper.

  2. Doe als de ingrediënten zijn gemengd de helft ervan in een hakmolen. Maal telkens kort en voeg langzaam olijfolie toe tot het de gewenste consistentie heeft. De pesto moet dik genoeg zijn om te smeren. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten. Doe de twee porties nu bij elkaar en proef of er nog zout en peper bij moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.