Risotto met chorizo en geitenkaas

Deze risotto met chorizo en geitenkaas barst van de smaak. Want behalve de chorizo en geitenkaas worden onder meer ook venkel, doperwten en munt aan de risotto toegevoegd. De smaken combineren goed met elkaar. Een erg lekkere risotto!

Risotto met chorizo en geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; risotto; rijst; chorizo; geitenkaas; doperwten; venkel; parmezaan; parmezaanse kaas; italiaans; mediterraan

Risotto met chorizo en geitenkaas maken

Voor het maken van risotto moet je wel even de tijd nemen. Eerst bak je alle ingrediënten, daarna voeg je de risotto rijst toe aan het gerecht. Vervolgens voeg je lepel voor lepel bouillon toe. Je voegt pas weer nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid vrijwel geheel is opgenomen door de rijst. Hoewel je niet kunt weglopen bij het maken van risotto is het op zich niet moeilijk om te maken.

Om te bepalen of de rijst voldoende gaar is, neem je een hapje van de risotto. Als de rijst nog hard van binnen is, voeg je nog wat vocht toe aan de risotto.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze risotto met chorizo en geitenkaas afdrukken.

Borden voorverwarmen

De risotto kan snel afkoelen. Daarom is het aan te raden dit gerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.

Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Risotto met chorizo en geitenkaas

Deze risotto met chorizo en geitenkaas heeft veel smaak. Want behalve chorizo en geitenkaas worden ook venkel, doperwten en munt aan de risotto toegevoegd.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword chorizo, geitenkaas, munt, Parmezaanse kaas, rijst, risotto, venkel
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 150 gram  risotto rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 klein blikje doperwten afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bakje verse munt (15 gram) alleen de blaadjes, grof gesneden
  • eetlepels geraspte Parmezaanse kaas + plus beetje extra
  • 100  gram zachte geitenkaas

Bereiden

  1. Verhit een grote koekjespan of hapjespan en bak hierin de blokjes chorizo knapperig (geen olie toevoegen). Neem de chorizo uit de pan en zet deze apart.

  2. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en houd deze tegen de kook aan.
  3. Bak in het vet van de chorizo de ui 1-2 minuten of tot hij zacht is. Voeg venkel en knoflook toe en bak nog 1 minuut, voeg dan de risottorijst toe. Bak alles al roerend, tot alle rijstkorrels goed heet zijn.

  4. Zet het vuur laag en voeg een soeplepel bouillon aan de risotto toe. Roer af en toe totdat al het vocht is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel bouillon toe. Ga zo door totdat de rijst gaar is (er kan bouillon overblijven).

  5. Voeg de erwten toe en bak de risotto nog 1 minuut. Doe dan de chorizo terug in de pan.
  6. Voeg vlak voor het serveren de munt, geraspte kaas en de helft van de geitenkaas toe.
  7. Verdeel de risotto over 2 borden. Strooi de extra parmezaan en de rest van de geitenkaas erover.

Notities

Lekker met: een rode Merlot wijn

Dit recept voor risotto met chorizo en geitenkaas is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden in een AH Kookschrift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.