Rijst met kip en paprika

Als ik deze rijst met kip en paprika maak, wordt ik elke keer weer vrolijk van alle kleurtjes op het bord. Gele rijst en maïs met rode en groene paprika … een lekker en zonnig gerecht!
Rijst met kip en paprika; recept; recepten; hoofdgerecht; rijst; kip; kipfilet; rode paprika; groene paprika; paprika; prei; maïs

Rijst met kip en paprika maken

Voor dit recept kook je eerst de rijst met een blokje kruidenbouillon en wat koenjit (kurkuma) voor de gele kleur. Dit kun je eventueel van al ruim van tevoren doen.

Om het recept af te maken bak je kipfilet, prei en paprika en voeg je de gekookte rijst en maïs er aan toe. Door er kerrie aan toe te voegen wordt het gerecht nog zonniger geel. Als smaakmakers worden nog ketjap en chilisaus aan het gerecht toegevoegd. Een erg smaakvol gerecht!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de print knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze rijst met kip en paprika afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 635 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 96 gram
Vet per portie: ca. 8 gram
Eiwit per portie: ca. 42 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees.

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept van rijst met kip en paprika gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Rijst met kip en paprika

Als ik deze rijst met kip en paprika maak, wordt ik elke keer weer vrolijk van alle kleurtjes op het bord. Gele rijst en maïs met rode en groene paprika ... een lekker en zonnig gerecht!

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Keyword groene paprika, maïs, prei, rijst, rode paprika
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 635 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • ½ theelepel koenjit
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gram kipfilet
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 blikje maïskorrels (300 gram)
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 2 eetlepels hete chilisaus (of 1 theelepel sambal)

Bereiden

  1. Rijst met bouillonblokje en koenjit volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  2. Ondertussen kipfilet in reepjes snijden, paprika's in reepjes snijden, maïskorrels laten uitlekken, prei in ringen snijden.
  3. Boter verhitten en reepjes kip in ca. 5 minuten bruin bakken. Zout, peper en kerrie erover strooien. Uitgeperste knoflook, paprika en prei toevoegen en nog ca. 5 minuten bakken. Rijst, maïs, ketjap en chilisaus toevoegen en gerecht goed doorwarmen.

Dit recept voor rijst met kip en paprika komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.