Ravioli met romige tomatensaus

Ik vond het nog best lastig om dit recept van ravioli met romige tomatensaus lekker op de foto te krijgen. Maar laat je door de foto niet weerhouden want dit gerecht is wel echt lekker!

Ravioli in tomatensaus, gewoon uit blik, daar kon  je me vroeger voor wakker maken. Maar het lijkt wel of de ravioli uit blik steeds minder lekker is geworden. Misschien is mijn smaak veranderd, maar ik kan geen echt lekkere ravioli uit blik meer vinden.

Gelukkig is er tegenwoordig kant-en-klare verse ravioli in allerlei smaken. In dit recept wordt de ravioli gecombineerd met een heerlijk romige tomatensaus met mascarpone. Erg lekker!
ravioli met romige tomatensaus, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten, pasta, italiaans, mediterraan, ovenschotel

Ravioli met romige tomatensaus maken

De ravioli met romige tomatensaus is vrij eenvoudig om te maken. De verse ravioli koken en ondertussen een tomatensaus maken met ui, paprika en een blik gepelde tomaten. Om de saus romig te maken wordt mascarpone toegevoegd. De saus wordt op smaak gebracht met italiaanse kruiden, peper en zout. Tot slot gaan de ravioli en saus nog even in de oven, met wat geraspte kaas erover.

Ik had gekozen voor een ravioli gevuld met tomaten en kaas. Dat combineerde prima, maar ik denk dat het lekkerder is om een ravioli te nemen met een iets meer sprekende smaak. Met paddenstoelenvulling bijvoorbeeld of met spinazie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze ravioli met romige tomatensaus afdrukken.

Kliekjes verwerken

Dit gerecht is kun je heel goed gebruiken om kliekjes te verwerken. Houdt de basis aan van de gepelde tomaten en mascarpone. Voor de rest kun je volop experimenteren. Dit recept is bijvoorbeeld ook lekker met macaroni in plaats van ravioli. Doperwtjes, courgette, champignons of prei smaken er ook prima bij. Mogelijkheden genoeg!

Ravioli met romige tomatensaus

Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram verse ravioli
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking en laat uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. 
  4. Doe de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en paprika circa 5 minuten aan. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en prak de tomaten fijn. Voeg dan de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en meng door elkaar. Voeg tot slot de mascarpone toe, warm het geheel op en zet vervolgens het vuur uit.
  5. Meng de gekookte ravioli door de saus en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de kerstomaatjes over de ovenschotel en daarna nog wat geraspte kaas. Zet 10-15 minuten in de oven.

Notities

Lekker met een groene salade

Ik heb dit recept voor ravioli met romige tomatensaus gevonden op de website Lekker en Simpel.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *