Quesadillas met guacamole en kaas

Ik vind de pittige smaken van de Mexicaanse keuken erg lekker, maar vind het geknoei met taco’s en wraps vaak wel een belemmering. Maar deze quesadillas met guacamole en kaas bieden het beste van twee werelden: de lekker Mexicaanse smaken en geen geknoei.

Quesadillas zijn een soort Mexicaanse tosti. Tussen twee wraps komt een dunne laag vulling. De qeusadilla wordt in de oven of koekenpan gebakken. Bij het serveren snijd je de wraps in punten.

Quesadillas met guacamole en kaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Mexicaans; tortilla; wrap; quesadilla; guacamole; avocado; kaas; koken; zelfgemaakt; snel klaar

Quesadillas met guacamole en kaas maken

Voor dit recept maak je eerst guacamole door avocado te prakken met tomaat, rode peper, sjalot en peterselie. De guacamole smeer je vervolgens over de tortilla’s. Je verdeelt er wat kaas over en je legt er een tortilla overheen. Dit wordt gebakken kort gebakken in de oven, totdat de tortilla’s warm zijn en de de kaas gesmolten is.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze quesadillas met guacamole en kaas afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 645 Kcal

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten die snel klaar zijn

Deze quesadilla’s staan binnen 30 minuten op tafel. Ik noem alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Quesadillas met guacamole en kaas

Quesadillas zijn een soort Mexicaanse tosti. Tussen twee wraps komt een dunne laag vulling. De qeusadilla wordt in de oven of koekenpan gebakken.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword avocado, kaas, peterselie, sjalotten, tomaten, tortilla
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 645 kcal

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • ½ rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 sjalotje
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • zout
  • peper
  • 8 tortilla's
  • 200 gram geraspte kaas jong belegen

Bereiden

  1. Maak eerst de guacamole. Ontvel daarvoor de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Snipper de rode peper en de sjalot zeer fijn.
  3. Snijd 2 avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een kom, besprenkel het direct met citroensap om verkleuren te voorkomen. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Meng de fijngeprakte avocado met de tomaat, rode peper, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Bestrijk 4 tortilla’s met een dun laagje guacamole en verdeel de geraspte kaas erover. Leg op elke tortilla een tweede tortilla. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8 minuten in de hete oven.
  6. Snijd de quesadillas met een scherp mes in vieren en verdeel deze over de 4 borden. Serveer de rest van de guacamole erbij.

Notities

Lekker met: een frisse tomatensalade

Dit recept is geïnspireerd door een recept van de website van Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.