Pollo tonnato (kiprollade met tonijnsaus)

Vitello tonnato is een bekend voorgerecht uit de Italiaanse keuken waarbij kalfsvlees wordt geserveerd met een tonijnsaus. Deze pollo tonnato is daar een lekkere variant op. In dit voorgerecht wordt kiprollade geserveerd met tonijnsaus.

Pollo tonnato; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; kip; kiprollade; rucola; vis; tonijn; kappertjes; kerst; feestelijk

Pollo tonnato maken

Dit voorgerecht is heel eenvoudig om te maken. Kiprollade kun je voorgesneden op de vleeswaren afdeling van de meeste supermarkten. Je hoeft alleen maar de tonijnsaus te maken. Voor de tonijnsaus pureer je tonijn uit blik, met kappertjes en mayonaise. Daarna maak je de borden mooi op.

Pollo tonnato is een lekker licht voorgerecht. Ik heb het zelf geserveerd bij het kerstdiner.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pollo tonnato afdrukken.

Pureren van de tonijnsaus

Het pureren van de tonijnsaus gaat prima met een staafmixer. Je kunt er eventueel ook een hakmolen voor gebruiken. Zelf heb ik een combinatie van staafmixer en hakmolen, zodat ik altijd het juiste gereedschap bij de hand heb.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 165 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 3 gram
Vet per portie: ca. 11 gram
Eiwit per portie: ca. 13 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Pollo tonnato (kiprollade met tonijnsaus)

Pollo tonnato is een Italiaans voorgerecht waarbij kiprollade wordt geserveerd met een tonijnsaus.

Menugang Voorgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword kappertjes, kiprollade, rucola, tonijn
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 165 kcal

Ingrediënten

  • 160 gram tonijn in zonnebloemolie (blik) uitgelekt
  • 100 gram kappertjes inclusief vocht
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 40 gram rucola
  • 120 gram gegrilde kiprollade (vleeswaren)
  • zwarte peper

Bereiden

  1. Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kappertjes onder koud stromend water. Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 eetlepels kappertjesvocht en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.

  2. Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover. Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.

Notities

Tip: Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Dit recept voor pollo tonnato is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn,

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.