Pittige kip met paksoi en noedels

Deze pittige kip met paksoi en noedels is een lekkere maaltijd voor als je weinig zin hebt om te koken. Het is makkelijk om te maken, snel klaar, slank en lekker. Wat wil je nog meer? En natuurlijk mag je op zo’n makkelijke avond dit in een diepe kom serveren en voor de televisie opeten.

Pittige kip met paksoi en noedels; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oosters; roerbakken; noedels; paksoi; kip; kipfilet; snel klaar;

Pittige kip met paksoi en noedels

Dit roerbak gerecht staat snel op tafel. Je hoeft vooraf alleen de kippendijfilet, bosui en paksoi te snijden. Daarna roerbak je alle ingrediënten in een hapjespan. Ondertussen doe je de noedels in kokend water totdat ze gaar zijn.

Zelf vind ik lange noedels altijd onhandig eten. Daarom knijp ik de noedels fijn voordat ik ze in het kokende water doe. Je hebt dan veel kortere slierten.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pittige kip met paksoi en noedels afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept van pittige kip met paksoi en noedels gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 515 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 47 gram
Vet per portie: ca. 28 gram
Eiwit per portie: ca. 23 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Dit recept voor pittige kip met paksoi en noedels is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.