Pasta met zalm en rucola

Dit recept van pasta met zalm en rucola is een heerlijke toevoeging aan mijn collectie! Een rucola salade vind ik lekker, maar door een wel erg grote oogst uit mijn moestuin hadden we genoeg sla om wekenlang van te eten. Dat was teveel van het goede. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere recepten om de rucola in te verwerken. Dit recept van pasta zalm en rucola is in ieder geval een uitstekende manier.

pasta met zalm en rucola, tagliatelle, pasta, zalm, rucola, doperwten, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten, italiaans, mediterraan, dille

Pasta met zalm en rucola maken

De pasta (ik heb tagliatelle gebruikt) wordt in dit recept vermengd met de rucola, doperwtjes en een romige dillesaus. De pasta wordt geserveerd met een lekker stukje gebakken zalm met dille. Een erg lekkere combinatie!

De peperige smaak van de rucola combineert in dit recept van erg goed met de zachte smaken van de zalm en de pasta.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pasta met zalm en rucola afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 750 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 36 gram
Vet per portie: ca. 48 gram
Eiwit per portie: ca. 42 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Welke pasta gebruik je?

Je kunt voor de pasta met zalm en rucola elke pastasoort die je maar lekker vindt gebruiken. Maar de Italianen zijn erg serieus over de combinaties van pasta en saus. Voor een romige saus met groenten zoals in dit recept wordt gemaakt, gebruik je doorgaans een lintpasta. Dat kan dus tagliatelle zijn, maar bijvoorbeeld ook fettuccine of linguine.

Een restje dille

Je hebt voor deze salade maar een klein beetje dille nodig. De rest van de dille kun je bijvoorbeeld gebruiken in de maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn.

Pasta met zalm en rucola

In dit recept voor pasta met zalm en rucola wordt de pasta gemengd met een romige saus met dille, rucola en doperwten en geserveerd met gebakken zalm.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword dille, doperwten, pasta, zalm
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 750 kcal

Ingrediënten

  • 1 blikje doperwten (netto 140 gram) uitgelekt en afgespoeld
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
  • 300 gram zalmfilet
  • 4 eetlepels dille fijngesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram rucola grof gesneden
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kruid de zalmfilet met zout, peper en de helft van de dille. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm zachtjes in ongeveer 10-12 minuten gaar en mooi bruin.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes goudbruin. Voeg de crème fraîche en 3 eetlepels van het pastakookwater toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de doperwtjes toe. Laat de doperwtjes zachtjes warm worden.
  4. Laat de pasta kort uitlekken in een zeef of vergiet. Schep de pasta door de romige doperwten met de rest van de dille en de rucola. Verdeel de pasta over twee borden en leg de gebakken zalm erop.

Het recept voor deze pasta met zalm en rucola komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *