Pasta met romige saus met tonijn en doperwten

Via een vriendin kreeg ik ooit dit recept voor pasta met romige saus met tonijn en doperwten en sindsdien is het een van onze favoriete maaltijden voor door de week. Het is een heel simpel gerecht en lekker snel klaar.

Pasta met romige saus met tonijn en doperwten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; macaroni; tonijn; doperwten; roomkaas; monchou

Pasta met romige saus met tonijn en doperwten maken

Voor dit gerecht kook je de pasta en tegelijkertijd maak je in een hapjespan de saus die bestaat uit prei, tonijn uit blik, doperwten uit blik, crème fraîche en roomkaas (Monchou). De saus wordt op smaak gebracht met knoflook, zout en peper.

Je kunt de saus op de pasta serveren, zoals op de foto. Meestal schep ik de saus door de pasta.

Je kunt voor dit recept diverse pastasoorten gebruiken, ik gebruik meestal macaroni.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pasta met romige saus met tonijn en doperwten afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 590 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 38 gram
Vet per portie: ca. 32 gram
Eiwit per portie: ca. 34 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijden die snel op tafel staan

Op zoek naar meer recepten van maaltijden die snel op tafel staan? Kijk dan HIER.

Pasta met romige saus met tonijn en doperwten

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram macaroni of andere pasta
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje doperwten
  • 1 blikje tonijn op water
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram roomkaas (Monchou)

Bereiden

  1. Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Prei in halve ringen snijden.
  3. In braadpan olijfolie verhitten. Prei ca. 2 minuten fruiten. Knoflook toevoegen en even meebakken.
  4. Tonijn laten uitlekken. Tonijn door prei scheppen en even meewarmen. Crème fraîche en roomkaas toevoegen en geheel zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

  5. Doperwten toevoegen en even meewarmen.
  6. Macaroni op een bord scheppen, saus erover scheppen.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *