Pasta met gerookte zalm en kruidenkaas

In dit recept voor pasta met gerookte zalm en kruidenkaas wordt pasta geserveerd met een heerlijke saus met onder meer kruiden roomkaas en kerstomaatjes. De gerookte zalm uiteraard de ster van de show, maar ook de kruiden roomkaas geeft veel smaak aan dit gerecht.
Pasta met gerookte zalm en kruidenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; gerookte zalm; doperwten; kruidenkaas; roomkaas; kerstomaten

Pasta met gerookte zalm en kruidenkaas maken

De gerookte zalm maakt dit een luxe gerecht, maar eigenlijk is het prima voor een doordeweekse maaltijd. Het staat namelijk binnen een half uurtje op tafel.

Voor de gerookte zalm koop ik een bakje met gerookte zalm stukjes of een goedkoop pakje gerookte zalm. Voor de kruiden roomkaas kun je elke roomkaas gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik gebruik zelf meestal een bakje roomkaas met knoflook en kruiden van Boursin of Paturain.

Ook voor de pasta kun je elke pasta gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik gebruik macaroni, maar dit gerecht lijkt mij ook lekker met bijvoorbeeld penne.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pasta met gerookte zalm en kruidenkaas afdrukken.

Aanvullingen op het recept

Dit recept is online in verschillende versies terug te vinden. Ik vond deze leuke aanvullingen op dit recept:

  • Vlak voor het serveren een handje rucola toevoegen en even meewarmen
  • Of spinazie in plaats van rucola
  • Het gerecht bestrooien met geroosterde pijnboompitten
  • Fijngesneden dille toevoegen
  • Verse zalm gebruiken in plaats van gerookt zalm

Pasta met gerookte zalm en kruidenkaas

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram kerstomaten gehalveerd
  • 1 blikje doperwten uitgelekt
  • 125 m crème fraîche
  • 150 gram kruiden roomkaas bijvoorbeeld Paturain of Boursin
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de kruiden roomkaas, crème fraîche en kerstomaten toe en verwarm al roerend, totdat de kruidenkaas gesmolten is.

  3. Giet de pasta af en voeg deze samen met de doperwten en zalmsnippers aan het kruidenkaasmengsel toe. Warm alles nog even goed door. Verdeel de pasta over 2 borden.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *