Pasta met coquilles en tomatensaus

Bij dit recept van pasta met coquilles en tomatensaus wordt een hele simpele pasta toch heel bijzonder door er coquilles bij te serveren. Coquilles zijn schelpdieren. Ze worden ook wel sint-jakobsschelpen (Coquilles St.Jacques), Jakobsmantel of kammosselen genoemd. Coquilles zitten in een mooie, grote waaierschelp. Een coquilles is een stevig, vlezig schelpdier. De smaak is zoetig.

Pasta met coquilles en tomatensaus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; tomatensaus; courgette; coquille; coquilles; penne; tomaat; tomaten; italiaans; mediterraan; snel klaar

Pasta met coquilles en tomatensaus maken

De tomatensaus voor de pasta is zelfgemaakt. Dit kan heel eenvoudig door uien en knoflook te bakken en daar bouillon en een blik gepelde tomaten aan toe te voegen. op de tomatensaus komen plakjes gebakken courgette. Daar bovenop komen de coquilles. Aan tafel kun je er naar wens nog wat geraspte kaas over strooien.
Ik vond het gerecht er op deze manier prachtig uitzien, maar ik denk wel dat het lekkerder is om de tomatensaus en courgette voor het serveren door de pasta te scheppen. De saus wordt dan wat beter verdeeld.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Welke pasta gebruik je?

Ik heb voor dit recept volkoren mini-penne gebruikt. Je kunt voor dit recept elke pastasoort die je maar lekker vindt gebruiken. Maar de Italianen zijn erg serieus over de combinaties van pasta en saus. Voor grove tomatensaus zoals in dit recept wordt gemaakt, gebruik je doorgaans korte pastasoorten zoals penne of rigatoni.

Kijk HIER voor meer recepten met pasta op deze website.

Meer recepten met vis

et Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Pasta met coquilles en tomatensaus

Bij dit recept van pasta met coquilles en tomatensaus wordt een hele simpele pasta toch heel bijzonder door er coquilles bij te serveren. Het gerecht is simpel om te maken en staat in een half uurtje op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword Coquille, courgette, gepelde tomaten, pasta
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 12 coquilles schoongemaakt
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 150 ml visbouillon van tablet
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten uitgelekt (het vocht wordt niet gebruikt)
  • 1 courgette in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram pasta bijvoorbeeld penne
  • peper
  • zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 60°C. Zet de 2 borden waar de pasta op geserveerd wordt in de oven, plus een extra bord om de courgette warm te houden.

  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak op middelhoog vuur de sjalot met de knoflook glazig. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee om te ontzuren. Doe de visbouillon met witte wijn erbij en kook een beetje in. Doe na ongeveer 5 minuten de gepelde tomaten (zonder het vocht) erbij en druk deze voorzichtig kapot. Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Kruid naar maak met peper en zout.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de plakjes courgette goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de courgette op een van de voorverwarmde borden en zet terug in de oven.

  5. Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie. Dep de coquilles droog en bak ze 1-2 minuten per kant totdat ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Laat de pasta uitlekken en verdeel over de voorverwarmde borden. Schep hierop de tomatensaus en verdeel de courgetteplakjes erover. Verdeel de coquilles over de borden. Schep naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Vertruffelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.