Pasta met aubergine en tomaten

Als ik snel pasta wilde klaarmaken opende ik altijd een potje kant en klare saus, wat gehakt en groenten erbij en klaar. Inmiddels heb ik door dat het veel lekkerder en gezonder is om pasta te maken met een blik gepelde tomaten. Dit recept van pasta met aubergine en tomaten is daar een goed voorbeeld van.

Dit recept voor pasta met aubergine en tomaten is vegetarisch, maar door de vlezige textuur en smaak van de aubergine mis je het gehakt niet.

Pasta met aubergine en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; italiaans; pasta; aubergine; gepelde tomaten; tomaat; tomaten; basilicum; kaas; parmezaan; parmezaanse kaas; vegetarisch

Pasta met aubergine en tomaten maken

In dit recept van pasta met aubergine en tomaten wordt de aubergine eerst in zout gelegd. Hierdoor neemt de aubergine bij het bakken geen olie op en blijft wat steviger. De aubergine wordt daarna op smaak gebracht met de gepelde tomaten, knoflook en basilicum. Eenvoudige smaken, die lekker combineren met de pasta.

Deze saus combineert het beste met buisjespasta. Ik heb dit keer penne gebruikt. Ook bij macaroni smaakt deze saus prima.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pasta met aubergine en tomaten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 460 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 65 gram
Vet per portie: ca. 13 gram
Eiwit per portie: ca. 18 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer mediterrane recepten

De mediterrane keuken is de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Ik houd van de zonnige smaken van de mediterrane keuken. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Pasta met aubergine en tomaten

Dit recept voor pasta met aubergine en tomaten is vegetarisch, maar door de vlezige textuur en smaak van de aubergine mis je het vlees niet.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword aubergine, basilicum, gepelde tomaten, Parmezaanse kaas, pasta
wachttijd 30 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 460 kcal

Ingrediënten

  • 1 aubergine in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • ½ theelepel suiker
  • 15 gram basilicum alleen de blaadjes
  • Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel goed af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 minuten in dezelfde pan.

  2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 minuten zacht koken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de basilicum en geraspte kaas.

Dit recept voor pasta met aubergine en tomaten is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *