Parfait van advocaat en slagroom

Parfait is een soort ijs, maar dan luchtiger en zachter. Parfait kan zonder ijsmachine gemaakt worden. In dit recept van parfait van advocaat en slagroom wordt dit zachte ijs gemaakt door gelijke hoeveelheden advocaat en slagroom met elkaar te mengen. Een toetje waarvan je blijft eten!

Parfait van advocaat en slagroom; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; toetje; toetjes; advocaat; slagroom; parfait; ijs

Parfait van advocaat en slagroom maken

Het bereiden van deze parfait is heel erg eenvoudig. Je klopt slagroom stijf met wat vanillesuiker en poedersuiker. Vervolgens schep je advocaat door de stijfgeklopte slagroom. Dit mengsel schep je in een cakevorm en laat je invriezen. Bij het opdienen kun je de parfait in plakjes snijden. Lekker met een chocolaatje en extra slagroom erbij.

De rest van de parfait kan natuurlijk weer terug de vriezer in, maar daar heeft deze parfait van advocaat en slagroom het bij ons maar heel kort volgehouden.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze parfait van advocaat en slagroom afdrukken.

Vorm voor een parfait

Voor een pudding of een parfait gebruik ik het liefst een siliconen bakvorm. Je kunt siliconen bakvormen in diverse soorten en maten kopen. Je hoeft de vorm niet in te vetten of te bekleden met plastic. Je schept de parfait gewoon in de vorm en zet de vorm in de vriezer.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten.

Parfait van advocaat en slagroom

In dit recept van parfait van advocaat en slagroom wordt zacht ijs (= parfait) gemaakt door gelijke hoeveelheden advocaat en slagroom met elkaar te mengen.

Menugang Nagerecht
Keyword advocaat, slagroom
Invriezen 4 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • dl slagroom
  • zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • dl advocaat

Bereiden

  1. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker bijna stijf en roer dan de advocaat er goed door. Schep dit mensel in een vorm met een inhoud van ca. 1 liter en strijk de bovenkant glad. Laat het de parfait 3 tot 4 uur bevriezen in de diepvries

Notities

Lekker met: een chocolaatje en extra slagroom

Dit recept voor parfait van advocaat en slagroom is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Smulweb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.