Paella met chorizo en reuzengarnalen

Er zijn vele recepten voor paella, deze paella met chorizo en reuzengarnalen is echt een favoriet van ons. De paella is simpel te maken en lekker gevuld met grote garnalen, mosselen en pittige chorizo. Uit ervaring weet ik dat deze paella ook na invriezen lekker blijft. Maar ik maak liever geen extra grote portie meer, want die haalt vaak de vriezer niet omdat deze paella zo lekker is. Paella met chorizo en reuzengarnalen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Spaans; paella; garnalen; mosselen; chorizo; rijst; doperwten; paprika

Paella met chorizo en reuzengarnalen maken

Deze paella is op zich niet heel erg moeilijk om te bereiden. De meeste tijd zit in het garen van de rijst en vis. Maar eerst worden stukjes chorizo uitgebakken, totdat het vet eruit begint te lopen. Vervolgens worden de ui, knoflook en risottorijst in de chorizo-olie gebakken, waardoor deze pittige smaak door het hele gerecht trekt. Als de rijst bijna gaar is worden paprika, doperwten en de vis toegevoegd. Een heerlijke combinatie van ingrediënten. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze paella met chorizo en reuzengarnalen afdrukken. koken & tafelen algemeen

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.

Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 825 Kcal Koolhydraten per portie: ca. 72 gram Vet per portie: ca. 37 gram Eiwit per portie: ca. 45 gram Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Paella met chorizo en reuzengarnalen

Deze paella met chorizo en reuzengarnalen is simpel te maken en lekker gevuld met grote garnalen, mosselen en pittige chorizo.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, Spaans
Keyword chorizo, rijst, vis
Wachttijd 30 minutes
Bereidingstijd 25 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 825 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram  chorizoworst in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 250 gram risottorijst
  • 1 zakje saffraan (0,05 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gram reuzegarnalen diepvries, ontdooid
  • 200 gram mosselen diepvries, ontdooid
  • 1 blik doperwten afgespoeld en uitgelekt
  • 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en in stukjes

Bereiden

  1. Verhit een hapjespan en bak de chorizo ca. 3 minuten op middelhoog vuur, totdat het vet begint te smelten. Fruit de ui en de knoflook 3 minuten mee. Schep de rijst erbij en roer goed. Voeg de saffraan, de bouillon en de wijn toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op laag vuur 30 min. garen.

  2. Dep de ongepelde garnalen en de mosselen droog. Schep de paprika en doperwten door de rijst. Verdeel de garnalen en de mosselen erover en zet afgedekt nog 10-15 min. op het vuur tot de garnalen roze en gaar zijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.