Ovenschotel met pasta en lamsvlees

Deze ovenschotel met pasta en lamsvlees is een heerlijk mengsel van stukjes lamsbout, paprika, ui en een tomatensaus. Het is een simpele en stevige maaltijd. Uiteraard kun je dit gerecht het hele jaar door klaarmaken, maar ik vind het goed passen bij een koude avond. Lekker met een glas volle, rode wijn.

Ovenschotel met pasta en lamsvlees; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; ovenschotel; pasta; penne; farfalle; lamsvlees; lamsbout; paprika;

Ovenschotel met pasta en lamsvlees maken

Deze ovenschotel is eenvoudig om te maken. In de ene pan kook je de pasta en in een andere pan bak je ui, knoflook, paprika en lamsvlees. Het lamsvlees laat je even sudderen in een tomatensaus en dan voeg je de pasta toe. Tot slot krijgt het gerecht nog een lekker laagje kaas en gaat het nog even de oven in om te gratineren. Lekker met een groene salade erbij.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze ovenschotel met pasta en lamsvlees afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 760 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 73 gram
Vet per portie: ca. 30 gram
Eiwit per portie: ca. 46 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Pasta en saus

Italianen hebben voor elke saus een bijpassende pasta. Zelf gebruik ik gewoon een pasta die ik in huis. In het oorspronkelijke recept wordt dit gerecht klaargemaakt met farfalle. Ik gebruik vaak korte penne of macaroni. Spaghetti of een lintpasta zoals tagliatelle is wat onhandig in dit recept.

Mozzarella of Parmezaanse kaas

In het oorspronkelijke recept wordt geraspte mozzarella over de ovenschotel gestrooid. Met gesmolten mozzarella krijg je een lekker romige laag. Ik vind echter zelf dat de zachte smaak van de mozzarella helemaal wegvalt in dit gerecht, daarom heb ik een mengsel van geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas gebruikt.

Meer mediterrane recepten

De mediterrane keuken is de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Ik houd van de zonnige smaken van de mediterrane keuken. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Ovenschotel met pasta en lamsvlees

Deze ovenschotel met pasta en lamsvlees is een heerlijk mengsel van stukjes lamsbout, paprika, ui en een tomatensaus. Het is een simpele en stevige maaltijd.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword lamsvlees, pasta, rode paprika
Oventijd 20 minutes
Bereidingstijd 25 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 760 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram lamsbout zonder been in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels gedroogde tomaten reepjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 0,75 dl rode wijn
  • dl passata
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 150 gram pasta bijvoorbeeld macaroni, penne of farfalle
  • 125 gram mozzarela en/of Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en laat uitlekken. 

  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en rode paprika ca. 5 minuten totdat ze zacht worden. 

  4. Schep de blokjes lamsvlees door het groentenmengsel en bak alles nog ca. 5 minuten tot het vlees rondom bruin is. 

  5. Voeg de wijn, passata en Italiaanse kruiden aan het lamsvlees toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 5 minuten sudderen. Neem dan de pan van het vuur. 

  6. Meng de gekookte pasta door het lamsvlees met de saus. Schep het mengsel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en de bovenkant goudbruin is. 

Notities

Lekker met: een groene salade

Volg receptentesten.nl op social media