Ovenschotel met aubergine en tomaat

Deze ovenschotel met aubergine en tomaat doet me een beetje denken aan een klassieke ratatouille. Waarschijnlijk omdat de smaak van aubergine en tomaat zo goed samen gaan met elkaar. Deze ovenschotel is een lekker bijgerecht bij een tartaartje of mediterrane worst.Ovenschotel met aubergine en tomaat; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oven; ovenschotel; aubergine; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; mozzarella

Ovenschotel met aubergine en tomaat maken

In deze ovenschotel worden aubergine, kerstomaatjes, gedroogde tomaten, bosui en peterselie met elkaar gecombineerd. Bovenop komt een laagje mozzarella. Omdat de aubergine minder snel gaart dan de overige ingrediënten worden de stukjes aubergine eerst even gebakken in een koekenpan. De rest van de ingrediënten worden rauw toegevoegd. De ovenschotel moet ongeveer 25 minuten garen in de oven.

Voor een hoofdgerecht vind ik dit recept eigenlijk te weinig. Ik heb er daarom een tartaartje bij geserveerd. Het lijkt mee ook een heel lekker gerecht bij lamsvlees of mediterrane worstjes.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze ovenschotel met aubergine en tomaat afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 265 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 15 gram
Vet per portie: ca. 14 gram
Eiwit per portie: ca. 19 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekker salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Ovenschotel met aubergine en tomaat

Deze ovenschotel met aubergine en tomaat doet me een beetje denken aan een klassieke ratatouille. De ovenschotel is een bijgerecht.

Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword aubergine, kerstomaten, mozzarella
Bereidingstijd 45 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 265 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine in dunne plakjes of in blokjes
  • 250 gram kerstomaten gehalveerd
  • 1 bosui in ringetjes
  • 50 gram gedroogde tomaatjes op olie grof gehakt
  • 1 bakje platte peterselie grof gehakt
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.
  3. Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.
  4. Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.
  5. Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker bij een tartaartje, lamsvlees of mediterrane worstjes.

Bron ovenschotel met aubergine en tomaat: okoko

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *