Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm

De ingrediënten lijst voor deze Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm is flink, maar het bereiden valt op zich wel mee. De salade staat binnen 30 minuten op tafel. En al die ingrediënten zorgen voor een heerlijke mix van smaken.

Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade;l andijvie; komkommer; zalm; paprika; sesamzaad; limoen; tuinkers; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes

Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm maken

Voordat je de salade gaat maken, marineer je eerst de zalm kort in een mengsel van onder andere limoen, olie, knoflook en ketoembar (gemalen koriander). Daarna snijd en meng je alle ingrediënten voor de salade.
Tot slot worden de gemarineerde stukjes zalm nog even gebakken en op de salade geserveerd.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm

De ingrediënten lijst voor deze Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm is flink, maar het bereiden valt op zich wel mee. De salade staat binnen 30 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Keyword andijvie, basilicum, kerstomaten, komkommer, maaltijdsalade, tuinkers, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram verse zalmfilet in reepjes
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels arachide olie

Voor de marinade:

  • Sap van 1 limoen
  • zout
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 2 eetlepels arachide olie

Voor de dressing:

  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Voor de salade:

  • 250 gram andijvie fijngesneden
  • ½ doosje tuinkers
  • 1 zoete puntpaprika zaden en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 komkommer in de lengte gehalveerd, in plakjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • naar smaak basilicumblaadjes grof gesneden

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmreepjes in de marinade en laat ze ca. 20 minuten marineren.
  2. Meng de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar.
  3. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing voorzichtig door de salade. Verdeel de salade over twee borden.
  4. Laat de zalmreepjes goed uitlekken en druk ze in de sesamzaadjes. Verhit wat arachideolie in een koekenpan en bak hierin de zalmreepjes ca. 1 minuut. Verdeel de zalm over de borden.

Het recept voor deze Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.