Oosterse groentenroerbak met rijst

Dit recept voor een Oosterse groentenroerbak met rijst is gebaseerd op een recept van een van mijn favoriete Chinese kookboekenschrijfsters: Ching-He Huang. In haar kookboeken beschrijft zij zowel recepten van bekende afhaalgerechten als moderne Chinese recepten.

Oosterse groentenroerbak met rijst; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oosters; chinees; aziatisch; peultjes; champignons; rode paprika; taugé; vegetarisch;

Oosterse groentenroerbak met rijst maken

Ik heb de groenten in het recept een beetje aangepast naar mijn eigen smaak. Voor de roerbak heb ik onder meer peultjes, paprika, taugé, lente-uit en paddenstoelen gebruikt. Alle groenten worden in een hete wok geroerbakt. De groenten worden in dit recept bij het roerbakken op smaak gebracht met onder andere gember, oestersaus, sojasaus en sesamolie. Dit recept voor een Oosterse groentenroerbak heeft milde, maar wel typisch Oosterse smaken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Dit recept voor gegratineerde champignons is daar een voorbeeld van. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Oosterse groentenroerbak met rijst

Alle groenten worden in een hete wok geroerbakt. De groenten worden in dit recept bij het roerbakken op smaak gebracht met onder andere gember, oestersaus, sojasaus en sesamolie. Dit recept voor Oosterse groentenroerbak heeft milde, maar wel typisch Oosterse smaken.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Oosters
Keyword gember, paddenstoelen, peultjes, rode paprika, taugé, vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 150 gram peultjes schoongemaakt
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 125 gram taugé
  • 5 lentje-uitjes in stukjes van ongeveer 1 cm
  • 400 gram paddenstoelenmelange in stukken
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels arachide olie
  • ½ dl kruidenbouillon
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • naar smaak sesamolie
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de peultjes in ca. 10 minuten beetgaar.

  3. Verhit de arachide olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en knoflook enkele seconden (de knoflook mag niet bruin worden voeg dan de peultjes toe. Roerbak dit op hoog vuur ca. 1 minuut, voeg dan de paprika en lente-ui toe en bak dit ook nog ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel totdat de paddenstoelen vochtig worden. Voeg de taugé toe en bak nog even kort mee.

  4. Doe de kruidenbouillon, oestersaus en sojasaus bij de roerbak en schep door.
  5. Meng de maïzena met wat water en voeg dit aan de roerbak toe. Schep goed door totdat het vocht begint te binden. Sprenkel er tot slot nog wat sesamolie over en verdeel de roerbak over de borden. Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.