Noedels met kip en veel groenten

Nadat ik onlangs pittige kip met paksoi en noedels maakte, zijn noedels een van mijn favoriete gerechten geworden als ik snel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan de noedels. Dit recept voor noedels met kip en veel groenten kun je als basisrecept gebruiken.

Noedels met kip en veel groenten

Noedels met kip en veel groenten maken

Als basis voor de groenten in de noedels kijk ik eerst wat ik in de koelkast heb. Ik gebruik gemiddeld zo’n 600 gram groenten voor 2 personen. Je kunt bijvoorbeeld een grote zak Oosterse roerbakgroenten gebruiken. Ook sugar snaps, paddenstoelen, peultjes, paprika en prei smaken bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met noedels. Als je sugar snaps of peultjes gebruikt moet je deze wel ongeveer 10 minuten koken voordat je ze aan de roerbak toevoegt. Anders worden deze groenten niet gaar.

Noedels maak je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vaak hoef je deze alleen maar een paar minuten in wat water de koken. Omdat ik de lange slierten van noedels onhandig vind eten, knijp ik de noedels meestal fijn voordat ik ze aan het kokende water toevoeg.

Om het gerecht te maken bak je wat kipfilet (of ander vlees) en groenten, voeg je de noedels toe en breng je alles op smaak met ketjap en sambal. Simpel, snel en lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze noedels met kip en veel groenten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals in dit recept van noedels met kip en veel groenten, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Noedels met kip en veel groenten

Een gerecht met noedels en makkelijk en snel om te maken. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan de noedels. Dit recept voor noedels met kip en veel groenten kun je als basisrecept gebruiken.

  • 125 gram (volkoren) noedels
  • 200 gram kipfilet of kippendijfilet (in blokjes)
  • 600 gram roerbakgroenten naar keuze
  • 1 eetlepel arachide olie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de arachide olie in een hapjes pan en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de groenten toe en bak deze mee tot ze gaar en zacht zijn. Afhankelijk van de groenten die je gebruikt moet je sommige groenten eerst even koken. 

  3. Voeg de noedels toe aan de kip en groenten en breng het gerecht op smaak met de ketjap en sambal.

Lekker om wat gefruite uitjes over de noedels te strooien.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.