Mortadella met gorgonzola en walnoten (hapje)

Mortadella met gorgonzola en walnoten is een klein gerechtje dat heerlijk smaakt bij tapas. Plakjes Italiaanse worst (mortadella) worden gevuld met een mengsel van pittige gorgonzola, walnoten en mascarpone.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Mortadella met gorgonzola en walnoten; recept; recepten; tapas; hapje; mezze; mezzes; mortadella; gorgonzola; mascarpone; walnoot; walnoten; zelfgemaakt; italiaans;

Mortadella

Mortadella is een specialiteit uit de Italiaanse stad Bologna. De worst wordt gemaakt van varkensvlees. Het vlees wordt meerdere keren gemalen waardoor het een gladdere structuur heeft dan de meeste worsten. De worst wordt op smaak gebracht met peper, pistachenoten en knoflook. Mortadella heeft een vrij zachte smaak en structuur. Echte mortadella heeft, net als Parmaham of Champagne, een keurmerk.

Gorgonzola

In dit recept worden plakjes mortadella gevuld met een mengsel van gorgonzola, mascarpone en stukjes walnoot. Gorgonzola is blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De kaas heeft een zeer pittige en uitgesproken smaak.

Meer recepten voor hapjes of tapas

Ik heb dit recept geserveerd als onderdeel van een maaltijd. Ik vind het heerlijk om een maaltijd samen te stellen met allerlei kleine hapjes. In het Spaans worden deze kleine hapjes tapas genoemd. Maar je hoeft je niet te beperken tot de Spaanse keuken. De tapas die ik maak komen uit allerlei landen. Kijk HIER voor meer tapas recepten.

Kookboek Polpo van Russel Norman

Dit recept komt uit het kookboek Polpo van Russel Norman. Russel Norman, bedrijfsleider bij een chique Londense restaurantgroep deed tijdens vele bezoeken aan bars en eethuisjes in Venetië inspiratie op voor zijn Londense restaurant ‘Polpo’. Hij beschrijft 140 recepten. Er zijn heel wat recepten die ik nog wil proberen. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

Mortadella met gorgonzola en walnoten

Mortadella met gorgonzola en walnoten is een klein gerechtje dat heerlijk smaakt bij tapas. Plakjes Italiaanse worst (mortadella) worden gevuld met een mengsel van pittige gorgonzola, walnoten en mascarpone.

Menugang Borrelhapje, Tapas
Keuken Italiaans
Keyword gorgonzola, mascarpone, Mortadella, walnoten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 75 gram zachte gorgonzola
  • 25 gram mascarpone
  • handje grof gehakte walnoten
  • zwarte peper
  • 4 dunne plakjes mortadella

Bereiden

  1. Meng de gorgonzola en mascarpone tot een stevige, romige massa. Voeg de gehakte walnoten toe en breng om smaak met wat peper. De verhouding moet 2:1 kaas tot walnoten zijn.

  2. Schep in het midden van elk plakje mortadella ongeveer 2 theelepels van het mengsel. Rol de mortadella op en zet vast met een cocktailprikker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.