Mexicaanse maaltijdsalade met kidneybonen en chorizo

Mexicaanse maaltijdsalade met kidneybonen en chorizo maken
Er komt geen pan te pas aan deze maaltijdsalade. Je doet alle ingrediënten in een grote schaal (voor deze maaltijdsalade heb je een flinke schaal nodig om te mengen!). Vervolgens klop je een dressing van olie, citroensap, mosterd, zout en peper en meng je alle ingrediënten met de dressing. Lekker met een handje tortilla chips erbij. Maar dat is niet echt nodig, want deze maaltijdsalade is rijkelijk gevuld. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Mexicaanse maaltijdsalade met kidneybonen en chorizo afdrukken.Chorizo
Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.
Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.
Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.
Maaltijdsalades
Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.
Mexicaanse maaltijdsalade met kidneybonen en chorizo
Deze Mexicaanse maaltijdsalade met kidneybonen en chorizo barst van de smaak en kleur. De basis van de salade is ijsbergsla en tomaten. De kidneybonen, avocado en maïs zorgen dat de salade goed vult en de chorizo maakt het lekker pittig.
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel pittige mosterd
- zout
- peper
- 1 blik rode kidneybonen 400 gram, uitgelekt
- 1 blikje mais 300 gram, uitgelekt
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 rode paprika in stukjes
- 150 gram chorizo worst in stukjes
- 1 rijpe avocado
- ½ krop ijsbergsla grof gesneden
Bereiden
-
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper.
-
Meng de bonen, maïs, kerstomaatjes, paprika en chorizo met de dressing.
-
Maak vlak voor het serveren de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Schep de salade en avocado door de ijsbergsla en verdeel de salade over twee borden.
Notities
Lekker met een handje tortilla chips