Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven

Deze Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven is rijk gevuld. Naast spekjes en olijven geven ook gedroogde tomaten en salie veel smaak aan dit gerecht. De varkenshaas wordt gestoofd in een romige saus die goed combineert met pasta.

Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; stoofpot; mediterraan; varkenshaas; olijf; olijven; spe; spekjes; tomaat; tomaten; gedroogde tomaat; gedroogde tomaten; salie; pasta; sperziebonen; zelfgemaakt; koken;

Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven maken

Deze stoofpot staat binnen een half uur op tafel en is ook nog eens heel erg simpel om te maken. Je snijdt de ingrediënten in stukken en bakt deze in een hapjes pan. Daarna voeg je room en bouillon toe en laat je het gerecht even sudderen tot er een dikke saus ontstaat.

Ik heb de stoofpot geserveerd met pasta en sperziebonen (door elkaar geschept). De saus van de stoofpot combineert lekker met de pasta. Prima combinatie wat mij betreft!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven maken afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 430 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 15 gram
Vet per portie: ca. 24 gram
Eiwit per portie: ca. 34 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven

Deze Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven krijgt extra veel smaak door de gedroogde tomaten, salie en romige saus.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword gedroogde tomaten, salie, spek, varkenshaas, zwarte olijven
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 430 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 50 gram gedroogde tomaatjes uitgelekt en in reepjes
  • 500 gram varkenshaas in reepjes
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml sherry
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram zwarte olijven ontpit, uitgelekt en gehalveerd
  • 2 eetlepels verse salie fijngesneden

Bereiden

  1. Vul een plastic zak met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Doe de reepjes varkenshaas erbij en schud de zak goed totdat alle reepjes varkenshaas bedekt zijn met het bloemmengsel.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het spek in ongeveer 3 minuten krokant.

  3. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de varkenshaas toe en bak het geheel nog ongeveer 4 minuten tot het vlees begint te kleuren.

  4. Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en slagroom in de pan. Voeg de gehalveerde olijven en fijngesneden salie toe en roer goed tot het stoofvocht begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat de stoofpot nog ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Notities

Lekker met pasta en sperziebonen.

Het recept voor deze Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.