Makreelsalade met kappertjes en mierikswortel

Door wat aanpassingen in mijn menu, had ik een blikje makreel over. Ik heb er deze lekkere makreelsalade met kappertjes en mierikswortel van gemaakt en op een boterham geserveerd. De salade is lekker fris en de makreel overheerst niet.

Makreelsalade met kappertjes en mierikswortel; recept; recepten; lunch; lunchgerecht; salade; makreel; vis; kappertjes; mierikswortel;

Makreelsalade met kappertjes en mierikswortel maken

Voor deze salade hoef je niets te snijden, je mengt alleen de makreel (uit blik) met mayonaise, mierikswortel en kappertjes. Eventueel kun je nog een kneepje citroensap toevoegen. Lekker op een boterham.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze makreelsalade met kappertjes en mierikswortel afdrukken.

Mierikswortel

Mierikswortel is een groente. Je eet deze groente rauw geraspt en in kleine porties. De smaak van de mierikswortel is erg pittig en doet denken aan bijvoorbeeld radijs of mosterd. In de supermarkt kun je potjes geraspte mierikswortel kopen. Dat heb ik ook voor dit recept gebruikt. Je kunt de mierikswortel eventueel vervangen door mosterd, maar de smaak is wel anders.

Meer recepten van lunchgerechten

Een gewone boterham met beleg eet ik al zo vaak. Dus als ik tijd heb, maak ik graag wat bijzonders voor de lunch. Kijk HIER voor meer recepten van lunchgerechten. 

Een andere lekker vissalade op brood is bijvoorbeeld de tonijnsalade met appels en kappertjes die ik al eerder op mijn website plaatste.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Makreelsalade met kappertjes en mierikswortel

Deze makreelsalade met kappertjes en mierikswortel is lekker op een boterham. De salade is lekker fris en de makreel overheerst niet.

Menugang Lunch
Keyword kappertjes, makreel, mierikswortel
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje makreel naturel uitgelekt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel kappertjes uitgelekt en grof gehakt
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Meng de makreel, mayonaise, mierikswortel en kappertjes. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker op een boterham.

Tip: voeg eventueel nog wat citroensap toe aan de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.