Maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas

Het zal zo onderhand wel duidelijk zijn: ik ben dol op maaltijdsalades. Maar soms heb ik meer zin in een warme maaltijd. Dit recept voor een Maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas is de ideale combinatie tussen een lichte maaltijdsalade en een warme maaltijd.

Maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kikkererwten; rucola; geitenkaas

Maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas maken

Voor deze maaltijdsalade worden kerstomaatjes en rode uien op smaak gebracht met olijfolie, balsamico azijn, tijm, peper en zout en dan een kwartiertje geroosterd in de oven. De kikkererwten worden ook even verwarmd en daarna worden de warme groenten met de warme balsamico dressing toegevoegd aan de rucola, die daardoor ook een beetje opwarmt en wat slinkt. De geitenkaas maakt deze maaltijdsalade helemaal af.

Voor deze maaltijdsalade gebruik ik kikkererwten uit blik. Het is voldoende om deze gewoon even onder de kraan af te spoelen en uit te laten lekken. Daarna kun je ze gewoon door de salade scheppen. Door kikkererwten uit blik te gebruiken, bespaar je enorm veel tijd. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 525 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 39 gram
Vet per portie: ca. 25 gram
Eiwit per portie: ca. 27 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas

Deze maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas wordt lauwwarm geserveerd en is daarom ook lekker op koudere dagen.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword geitenkaas, kerstomaten, kikkererwten, rode ui, rucola
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 525 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaten gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gram rucola
  • 100 gram zachte geitenkaas (zonder korst)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de tomaten, ui en tijm in een grote ovenschaal. Besprenkel alles met olie en azijn en strooi er zout en peper over. Rooster de groenten 15 minuten of tot ze net zacht zijn.
  3. Verwarm de kikkererwten zachtjes in een klein beetje water.
  4. Laat de warme kikkererwten uitlekken en doe deze met de rucola in een grote kom. Voeg de tomaat, ui en alle sappen van de bakplaat toe en schep alles door elkaar. Verdeel de salade over twee borden. Verdeel de geitenkaas erover.

Dit recept voor een maaltijdsalade van kikkererwten en tomaten met geitenkaas is gebaseerd op een recept uit het tijdschrift Delicious.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *