Maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas

Het zal zo onderhand wel duidelijk zijn: ik ben dol op maaltijdsalades. Nu het weer wat kouder wordt, kies ik echter liever voor een warme maaltijd. Dit recept voor een maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas is de ideale combinatie tussen een lichte maaltijdsalade en een warme maaltijd.

maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten, maaltijdsalade, maaltijdsalades, kikkererwt, kikkererwten, geroosterde tomaten, recept, recepten, tomaat, tomaten, geitenkaas, rode ui, tijm, balsamico azijn, hoofdgerecht, hoofdgerechten,

Maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas maken

Voor deze maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas worden kerstomaatjes en rode uien op smaak gebracht met olijfolie, balsamico azijn, tijm, peper en zout en dan een kwartiertje geroosterd in de oven. De kikkererwten worden ook even verwarmd en daarna worden de warme groenten met de warme balsamico dressing toegevoegd aan de rucola, die daardoor ook een beetje opwarmt en wat slinkt. De geitenkaas maakt deze maaltijdsalade helemaal af.

Voor deze maaltijdsalade gebruik ik kikkererwten uit blik. Het is voldoende om deze gewoon even onder de kraan af te spoelen en uit te laten lekken. Daarna kun je ze gewoon door de salade scheppen. Door kikkererwten uit blik te gebruiken, bespaar je enorm veel tijd. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas afdrukken.

Meer maaltijdsalades met kikkererwten

Wil je ook eens een andere maaltijdsalade met kikkererwten proberen? Maak dan ook eens deze maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn of de maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo.

 

Bron recept maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas: Albert Heijn Kookschrift

Maaltijdsalade van kikkererwten en geroosterde tomaten met geitenkaas

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaten gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gram rucola
  • 100 gram zachte geitenkaas (zonder korst)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de tomaten, ui en tijm in een grote ovenschaal. Besprenkel alles met olie en azijn en strooi er zout en peper over. Rooster de groenten 15 minuten of tot ze net zacht zijn.
  3. Verwarm de kikkererwten zachtjes in een klein beetje water.
  4. Laat de warme kikkererwten uitlekken en doe deze met de rucola in een grote kom. Voeg de tomaat, ui en alle sappen van de bakplaat toe en schep alles door elkaar. Verdeel de salade over twee borden. Verdeel de geitenkaas erover.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *